Rukometni reprezentativci podelili lopte učenicima OŠ ''Žarko Zrenjanin'' i pozvali ih na utakmicu

Rukometni reprezentativci Srbije, golmani Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev, najavljujući sutrašnji duel Srbija - Belgija u Zrenjaninu, posetili su danas osnovnu školu “Žarko Zrenjanin”, podelili učenicima rukometne lopte i opremu, družili se s njima i pozvali ih da sutra od 18 časova bodre našu reprezentaciju u prvom meču kvalifikacija za Evropski šampionat 2020. godine.
 
Zajedno s rukometašima Srbije, školu su posetili predstavnici Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, Saveza za školski sport i Rukometnog kluba “Proleter”, koji dugi niz godina ima svoju bazu upravo u ovoj školi i vodi treninge mlađih kategorija u jedinoj školskoj sali u gradu koja zadovoljava dimenzije rukometnog terena. 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura uručio je direktoru škole Miroslavu Brnjošu dres rukometne reprezentacije i još jednom najavio sutrašnju utakmicu u “Kristalnoj dvorani”. Rekao je da je meč značajan za našu selekciju, a taj značaj se ogleda i u ovoj poseti reprezentativaca školi u kojoj je rukometna baza u gradu.
“Pozivam i učenike ove i drugih zrenjaninskih škola i sve ljubitelje sporta da sutra dođu u našu halu u što većem broju i daju punu podršku reprezentaciji Srbije, da potvrdimo da je Zrenjanin dobar domaćin ovako velikog sportskog događaja. Zahvaljujem se Rukometnom klubu “Proleter” i osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” na ovako lepoj akciji i srdačnom dočeku naših reprezentativaca”, kazao je Salapura. 
 
 
 
Direktor škole zahvalio se rukometašima koji su u jeku priprema pred utakmicu i našli vremena da se druže s decom, koja su imala priliku da velikim aplauzom pozdrave reprezentativce. Istakao je da će donacija koju su danas dobili sigurno korisno poslužiti u bavljenju sportom i u nastavi fizičkog vaspitanja, a da će uramljen dres stajati u vitrinama škole, u znak podsećanja na ovaj lep susret.
“Želja nam je da omasovimo rukomet, uz pomoć Grada Zrenjanina i Rukometnog kluba “Proleter”, da naš grad ostane grad sporta i grad rukometa”, naglasio je on. 
 
 
 
Ne krijući da je tokom današnjeg dočeka u sali OŠ “Žarko Zrenjanin” imao možda veću tremu nego pred punim tribinama tokom utakmica, golman naše reprezentacije i poljskog prvoligaša, bivšeg evropskog šampiona, Vive Tauron Kjelce Vladimir Cupara rekao je da je evidentno da ova deca vole sport i cene to što rukometaši rade i da za njih ima samo reči hvale.
“Hvala i sportskom Zrenjaninu koji nas je na lep način dočekao i čast je i zadovoljstvo ovih dana biti ovde. Očekuje nas sutra izuzetno bitna utakmica, večeras održavamo završni trening, pripreme za meč su gotove, očekujemo punu halu i podršku s tribina i nema sumnje da ćemo pobediti”, optimista je naš reprezentativac.