Treći Zrenjaninski polumaraton u nedelju, 7. oktobra - više ulica zatvoreno za saobraćaj od 10-14 časova

Treći Zrenjaninski polumaraton održaće se u nedelju, 7. oktobra, u 11 časova, kada startuje glavna trka. Prethodi joj trka učenika viših razreda osnovnih škola, u 10 časova, a biće organizovana i posebna “trka beba”, za naše najmlađe sugrađane, najavili su danas organizatori manifestacije na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući. Tom prilikom istaknuto je i da će ovogodišnja polumaratonska trka sigurno biti najmasovnija do sada, jer se očekuje nastup više od 700 učesnika. 
 
Događaj su najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, predstavnici organizatora Miroslav Molnar i Milan Delić, kao i promoterke, juniorske reprezentativke Srbije u košarci i odbojci, Sofija Olić i Rada Perović. Moderator, koji će ujedno biti i voditelj programa u nedelju, bio je Bogoljub Grujić. 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Salapura rekao je da, kao učesnik trke, iz godine u godinu zapaža napredak, i u pogledu masovnosti i u organizacionom smislu. 
“Polumaratonska trka jedna je u nizu sportskih manifestacija koju organizujemo u gradu, međutim ona je po mnogo čemu specifična. Okuplja mnogo učesnika, održava se na velikoj teritoriji grada, na ulicama, međunarodnog je karaktera, uz programe za sve uzraste. Pozivam sve Zrenjanince da uzmu učešće, rezultat nije važan, bitno je da izađemo na trasu, ishodamo, istrčimo, makar onu trku zadovoljstva od 7 kilometara koju i sam trčim, i pokažemo zajedno da živimo aktivnim stilom života i bavimo se preko potrebnom fizičkom aktivnošću”, kazao je on i podsetio na nedavne manifestacije “Nacionalni dan pešačenja” i “Trku za srećnije detinjstvo”, kojima se takođe pokušava podići svest kod naših sugrađana o značaju bavljenja rekreacijom.    
 
 
Vukosava Đapić Atanacković, nekada i sama istaknuta atletičarka, kazala je da je Sportski savez grada i ovoga puta uključen u organizaciju Zrenjaninskog polumaratona. 
“Trka za decu obuhvatiće takmičare osnovnoškolskog uzrasta, posebno po uzrastu od petih do osmih razreda, a trčaće se od centralne apoteke do cilja ispred same bine, na Trgu slobode. Uveli smo ove godine i “Bebi trku”, u kojoj će bebe uzrasta do 18 meseci puzati po tepihu i svaka beba koja bude toga dana sa nama dobiće poseban poklon i zanimljiv broj. Ja bih pozvala sve Zrenjanince da u nedelju budu sa nama, bilo da učestvuju u trci, bilo da podrže i bodre učesnike na trasi polumaratona”, istakla je Đapić Atanacković.  
 
 
Talentovane zrenjaninske sportistkinje, koje kucaju na vrata seniorskih državnih selekcija, sa zadovoljstvom su prihvatile poziv organizatora da promovišu 3. Zrenjaninski polumaraton. Košarkašici ŽKK "Proleter" Sofiji Olić drago je što će biti deo ovako velike manifestacije i biće svim srcem uz sve trkače polumaratona. Nada se da će naš grad, ovakvom manifestacijom, u nedelju poslati lepu sliku u svet. Odbojkašica ŽOK “Klek” Rada Perović takođe se rado odazvala pozivu da bude promoterka, jer, kako kaže, treba podržati svu decu koja će prvo trčati u nedelju, a potom i sve učesnike trke na 21 kilometar.   
 
 
Miroslav Molnar je rekao da se pripreme za trku privode kraju, uz očekivanja da će biti najmasovnija do sada, kao i da će biti pomerene neke granice koje se tiču organizacije polumaratona. Naveo je da su trkači, dosadašnji učesnici, svrstali Zrenjaninski polumaraton među vodeće u Srbiji, po kvalitetu usluga koje se takmičarima pružaju. 
 
Nadovezujući se, Milan Delić je istakao da su se organizatori potrudili da dodatno unaprede zrenjaninsku manifestaciju, da je staza sertifikovana od strane Evropske atletske federacije, da je povećan broj takmičara i to je ono što se može svake godine uraditi. 
 
Najavljeno je i ponovno učešće dvostrukog pobednika u muškoj konkurenciji, Nenada Živkovića iz Kruševca, potom Aleksandra Adžića, pobednika na prvom polumaratonu na stazi od 7 kilometara, kao i Sonje Stolić, naše poznate atletičarke na dugim stazama.  
 
 
Trasa trke identična je kao i prilikom prethodne dve godine održavanja, a ulice u kojima će saobraćaj u nedelju, 7. oktobra, privremeno biti obustavljen od 10 do 14 časova su sledeće:
 
Trg slobode, odakle kreće START, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog fronta, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, pa preko Zmaj Jovine, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je i CILJ.
 
Start polumaratona i trke zadovoljstva je u 11 časova sa Trga slobode. Trka zadovoljstva je u dužini od 7,04 km, odnosno jedan krug u pomenutim ulicama, dok će polumaratonci istrčati tri kruga, odnosno tačno 21,120 km.