Gradonačelnik posetio zimsku službu ''Eko-gradnje'' - sve spremno za sezonu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, sa saradnicima, posetili su danas zimski punkt zrenjaninskog preduzeća “Eko - gradnja” u industrijskoj zoni “Bagljaš”. “Eko gradnja” već šestu sezonu održava u zimskom periodu lokalne puteve prvog i drugog prioriteta na teritoriji našeg grada, u ukupnoj dužini od skoro 500 kilometara. Dežurstva su već u toku i sve je spremno za čišćenje uoči prvog najavljenog snežnog talasa i niskih temperatura. 
 
 
 
 
Upravo za potrebe zimske službe “Eko-gradnja” je pre dve godine sagradila namenski objekat, uveden je elektronski sistem za praćenje vozila, angažovano je dovoljno ljudstva i stručnog kadra za nesmetan rad, pripremljeno mehanizacije i agregata i više nego što su realne potrebe, tako da se sezona u tom preduzeću dočekuje bez bilo kakvih problema. Rukovodilac građevinskih radova u “Eko-gradnji” Siniša Kukin kaže da preduzeće postupa u skladu s programom Javnog preduzeća za urbanizam Zrenjanin za zimsko održavanje puteva. 
- Trenutno je ovde deset kamiona sa plugovima, posedujemo četiri kombinovana vozila, dva grejdera, šest utovarivača i to je više nego što je potrebno za redovne intervencije, a raspolažemo i mehanizacijom za slučaj vanrednih intervencija, ukoliko bude potrebno. Očekuju se već noćas mrazevi i snežne padavine, na zalihama imamo 100 tona soli i 100 tona agregata, što je dovoljno za prvi udar - naveo je on. 
 
 
 
 
Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, koja je danas posetila i zimsku službu JKP “Čistoća i zelenilo”, zaduženu za održavanje trotoara u centralnim gradskim površinama, rekla je da obilazi sva preduzeća koja s lokalnim samoupravama na teritoriji srednjeg Banata sarađuju na održavanju puteva. Kao komandant štaba za vanredne situacije, istakla je da je veoma važno da nas sneg ne iznenadi i da sve nadležne službe spremno dočekaju padavine i niske temperature.
- Veoma je važna i koordinacija svih subjekata u slučaju vanrednih situacija. Kao komandant štaba, nadam se da ove godine nećemo imati takvih situacija, ali u svakom slučaju spremni smo za tako nešto i za koordinaciju i na saradnju u slučaju da dođe do nekih nepredviđenih situacija - kazala je Snežana Vučurević.    
 
Zajedno sa načelnicom okruga, u poseti JKP “Čistoća i zelenilo” bio je i pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin.
 
 
 
Kao i prethodnih sezona, posao održavanja saobraćajnica “Eko - gradnja” obavlja u koordinaciji sa Policijskom upravom, Centrom za obaveštavanje i Odeljenjem komunalne policije, odbrane, vanrednih situacija i zajedničkih poslova Gradske uprave.