Predstavljanje Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština-Savez gradova i opštine Srbije organizovali su danas, u hotelu "Vojvodina" u Zrenjaninu, regionalni skup “Predstavljanje Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom”.

Učesnike skupa pozdravio je, u ime Grada Zrenjanina, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a prisustvovala je i Jelena Dragić, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave.
 
 

Maja Knežević Romčević iz Stalne konferencije gradova i opština kazala je da se danas u našem gradu organizuje četvrti okrugli sto namenjen regionu Vojvodine, a koji za cilj ima predstavljanje novog Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom.
 
Ona je navela da su ovakvi skupovi značajni i zbog toga što daju mogućnost o razgovoru i traženju osnovnih izazova u radu i moguća rešenja primenjiva za sve sredine.
 
 

Inače, Pravilnik uređuje bliže uslove za procenu potreba deteta, učenika i odraslog za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom kao i sastav i način rada interresorne komisije koju formira lokalna samouprava.
 
Takođe, cilj okruglih stolova je i da se kroz dijalog, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za rad Interesornih komisija u lokalnoj zajednici. Nadamo se da ćemo kroz međuinstitucionalni dijalog analizirati postojeće uloge i odgovornosti u ovoj oblasti, mapirati izazove i predložiti moguća rešenja, definisati zajedničke ciljeve i buduće aktivnosti.
 
Sprovedena istraživanja su utvrdila da je potrebno pružiti dodatnu podršku i dodatno ojačati kapacitete lokalnih mehanizama kroz edukacije.