“Svetosavlje” i ove godine dodeljuje stipendije najboljim učenicima i studentima

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac prisustvovao je danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, svečanom potpisivanju ugovora o dodeli Svetosavskih stipendija koju priređuje organizacija "Svetosavlje".

 

 

Santovac je, zahvaljujući “Svetosavlju” na obezbeđenim stipendijama i učenicima i studentima koji su odabrani, rekao da je lokalna samouprava ponosna na ono što čini ovo udruženje i naveo i da Grad Zrenjanin sprovodi niz aktivnosti i mera kojima se obezbeđuje kvalitetnije i lakše školovanje učenika i studenata koji postižu zapažene rezultate. 

 

 

- Ovo nije i jedina aktivnost koju “Svetosavlje” sprovodi, moram da istaknem i Svetosavksi bal, kao i razne konkurse u kojima učestvuju deca, a na osnovu kojih možemo videti njihov talenat. Siguran sam da će se ova lepa aktivnost biti nastavljena i ubuduće - rekao je Santovac.

 

 

Istakao je i da Grad Zrenjanin obezbeđuje sredstva kako bi pomogao onima koji se ističu svojim znanjem, talentom i trudom, kao i onima kojima je pomoć neophodna.

- Niz je takvih aktivnosti, osim mesečnih karata za prevoz, iz gradskog budžeta izdvajamo sredstva i za učeničke i studentske stipendije i druge. Ono što naučite danas sutra treba da primenite, iskreno, želja svih nas jeste da to primenite u našem gradu - rekao je između ostalog Santovac.

 

 

Predsednik “Svetosavlja” Dragan Vidaković kazao je da ta organizacija dodeljuje stipendije deveti put, a da je ove godine na konkurs prijavljen najveći broj zainteresovanih. 

- Želja “Svetosavlja, pre devet godina, bila je da ukažemo na značaj znanja i obrazovanja, ali i na položaj višečlanih porodica i značaj rađanja u našem društvu kao ključnih problema našeg društva - rekao je on. 

Kazao je i da su sredstva koja su obezbeđena, a to je 1.250.000 dinara, najveća do sada, te će stipendije biti isplaćivane tokom narednih deset meseci. Učenici će dobiti ukupno 50.000 dinara, dok studentima pripada ukupan iznos od 100.000 dinara.       

 

 

Sekretar “Svetosavlja” Rako Tomović rekao je da je ove godine konkurisalo 57 učenika, izvršeno je rangiranje i stipendiju je dobilo 15 učenika i 5 studenata, a kako je planirano biće isplaćivane na mesečnom nivou, po 5.000 za učenike i 10.000 za studente, što je, naveo je više, u odnosu na prošlu godinu.

Danas su uručene i zahvalnice gradonačelniku Čedomiru Janjiću i Saši Santovcu, kao i drugim zaslužnim pojedincim i firmama, koji su dali značajan doprinos u radu te organizacije.