Badnji dan u Zrenjaninu - gore prvi badnjaci, počele božićne svečanosti

Liturgijom, večernjom službom i paljenjem badnjaka u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice, u Svetosavskoj ulici, počele su tradicionalne božićne svečanosti u našem gradu. Organizovanog paljenja badnjaka i okupljanja građana biće u narednim časovima i tokom večeri u svim delovima grada i u naseljenim mestima na teritoriji Zrenjanina. 
 
 
 
 
Uprkos snežnim padavinama i hladnoći, oko najstarijeg hrama u gradu okupio se veliki broj naših sugrađana, posebno onih najmlađih, kako bi prisustvovali svečanosti unošenja i paljenja badnjaka, a Grad Zrenjanin obezbedio je ove godine 300 božićnih paketića za najmlađe. Deo ih je podeljen nakon paljenja badnjaka u porti Uspenskog hrama, a deo će biti podeljen isred hrama Svetog oca Nikolaja, u naselju “Zeleno polje”, gde će badnjak biti upaljen u 18.30 časova. 
 
 
 
 
Božićne paketiće podelili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, a svečanosti u porti su prisustvovali i drugi gradski funkcioneri. Gradonačelnik je prethodno učestvovao i u ceremoniji unošenja i paljenja badnjaka. 
 
Gradonačelnik će, sa svojim saradnicima, tokom dana posetiti još nekoliko mesnih zajednica u gradu, gde se tradicionalno organizuju božićne svečanosti, a prisustvovaće i paljenju badnjaka u porti hrama Svetih otaca u Kleku. 
 
 
 
Sutra je Božić, najradosniji hriščanski praznik, kada će se u hramovima u gradu i naseljenim mestima održavati božićne liturgije, a vernici jedni drugima poželeti mir, sreću i blagostanje, uz tradicionalni božićni pozdrav “Mir Božiji, Hristos se rodi!”