Gradonačelnik Bijeljine posetio Zrenjanin - sportski objekti kao tema saradnje

U radnoj poseti Zrenjaninu juče je boravio gradonačelnik bratskog grada Bijeljine Mićo Mićić, zajedno sa generalnim direktorom tamošnjeg JP “Direkcija za izgradnju i razvoj grada” Mladenom Petrovićem. Razlog posete bio je upoznavanje s radom sportskih objekata u našem gradu i organizacijom velikih sportskih događaja, kakvo je predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene, s obzirom da se Bijeljina priprema za izgradnju nove sportske dvorane u tom gradu. Upravo zrenjaninska “Kristalna dvorana” mogla bi poslužiti kao uzor za buduću dvoranu u Bijeljini. 
 
Pre obilaska “Kristalne dvorane”, hale “Medison” i Gradskog stadiona, u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina s gostima je razgovarao gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, pomoćnicima Duškom Radišićem, Simom Salapurom i Draganom Ćapinom, kao i direktorom Javne ustanove “Sportski objekti” Bojanom Mijatovim.  
 
 
 
 
Gosti su se posebno interesovali za izgled i funkcionisanje “Kristalne dvorane”, kakvim kapacitetima i sadržajima raspolaže, kako se priprema za velika takmičenja, a bilo je reči i o drugim investicijama u oblasti sportske infrastrukture. Gradonačelnik Janjić istakao je da predstoje obimni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona, izgradnji savremene atletske staze i postavljanju rasvete, a upoznao je gradonačelnika Bijeljine s projektom kojim je hala “Medison” transformisana u sportsko-sajamski i trenažni prostor, koji istovremeno može koristiti više sportskih ekipa.
 
 
 
 
U “Kristalnoj dvorani” u toku su radovi na postavljanju novog parketa, što je takođe bila jedna od tema o kojoj se razgovaralo u samoj hali. Podsećamo, ovim radovima počele su neposredne pripreme za organizaciju Evropskog šampionata u košarci za žene, čiji je jedan od domaćina i Zrenjanin, a održaće se od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.
 
 
 
Jučerašnjom posetom nastavljena je izuzetno dobra i prijateljska saradnja između dva grada, koja je ozvaničena potpisivanjem sporazuma o saradnji, septembra prošle godine u Bijeljini. Čelnici drugog po veličini grada u Republici Srpskoj već su isticali da su im veoma značajna iskustva Zrenjanina u razvoju industrijskih zona i privlačenju investicija, a sada se saradnja nastavlja i u oblasti sporta i razvoja sportske infrastrukture.