Gradonačelnik u ''Kristalnoj dvorani'', završeno postavljanje novog parketa

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je danas sportsku halu “Kristalnu dvoranu”, gde su završeni svi radovi na postavljanju novog parketa, u sklopu priprema dvorane za Evropsko prvenstvo u košarci za žene. Gradonačelnik se uverio da su svi radovi obavljeni u skladu sa zahtevanim standardima i u predviđenim rokovima, te da Grad Zrenjanin, javna ustanova “Sportski objekti” i Sportski savez grada čine sve što je neophodno da pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja u Evropi ove godine teku planiranom dinamikom. 
 
 
 
“Kristalnu dvoranu” posetili su danas i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić, kao i sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković. Njih je direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov informisao o izvršenim radovima, kao i koje aktivnosti slede u narednom periodu, a tiču se takođe priprema za Evropski šampionat. On je rekao i da je svima već dobro poznato da će u grupi koja će igrati u Zrenjaninu nastupiti i reprezentacija Srbije.
- To nam je izuzetna čast i želimo da obezbedimo što bolje uslove, kako bi grad Zrenjanin bio predstavljen u najboljem svetlu. Postavljen je u našoj hali najkvalitetniji parket koji se može naći na svetskom tržištu, danske marke “Junkers”, licenciran od pet svetskih sportskih federacija i u slučaju da imamo priliku da organizujemo još neko veliko takmičenje bićemo s ovakvim uslovima konkurentni - naglasio je Mijatov. 
 
 
 
Objasnio je da je parket postavljen na površini od 1130 kvadratnih metara, u vrednosti investicije od 12,5 miliona dinara. Garancija je data na sedam godina, s tim da uz redovno korišćenje i održavanje, upotrebni vek parketa može da bude i svih dvadeset godina. 
- U pitanju je puno drvo, tako da postoji i mogućnost hoblovanja, a potrudli smo se i da ispod parketa postavimo veze za semafore i internet, da se ne bi morao naknadno bušiti. Radove je finansirao Grad Zrenjanin i s punim pravom se ističe da je ovo grad sporta, kada se sagleda koliko se ulaže u infrastrukturu i uslove za same korisnike i za održavanje takmičenja - kazao je Mijatov.
 
Kako je naveo, očekuje se nabavka i postavljanje velikih LCD semafora i propratnih semafora koji će biti licencirani od strane svetske košarkaške federacije i led rasvete na tablama. Planirano je i “osvežavanje” hale, koje podrazumeva farbanje zidova, postavljanje staza za kretanje publike u boji sedišta, odnosno “uniformisanje” hale u istoj boji. Predstoji i brendiranje “Kristalne dvorane”, ali i centralnih gradskih površina, o čemu će se više znati nakon inspekcije predstavnika FIBA i njihove posete Zrenjaninu koja bi trebalo uskoro da usledi.
 
 
 
Grad Zrenjanin biće domaćin D grupe 37. Evropskog prvenstva za košarkašice i ugostiće selekcije Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije. Prvenstvo otvara domaćin, selekcija Srbije, koja će 27. juna igrati meč protiv Belorusije, a u drugom meču tog dana sastaće se Rusija i Belgija. Dan kasnije igraju Belgija-Belorusija i Srbija-Rusija. Poslednje kolo igra se u nedelju, 30. juna 2019. godine, sastaju se Belorusija-Rusija i Srbija-Belgija.