Novogodišnji paketići za decu korisnika Narodne kuhinje

Pomoćnici gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i Simo Salapura uručili su danas novogodišnje paketiće deci korisnika toplog obroka Narodne kuhinje. Na prvi dan Nove godine po julijanskom kalendaru, koja je noćas proslavljena i u našem gradu, čime su, na neki način, objedinjena oba novogodišnja praznika, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin organizovana je dodela paketića za sedamdesetoro dece mlađe od 14 godina iz porodica korisnika Narodne kuhinje. Svečanosti su prisustvovali i sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić i direktorka Centra za socijalni rad Zrenjanin Olivera Lisica. 
 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Salapura kazao je da su novogodišnji i božićni praznici prava prilika za iskazivanje brige prema našim sugrađanima, posebno prema onima iz najosetljivije kategorije, brige prema deci. 
- Grad Zrenjanin i gradska organizacija Crvenog krsta obezbedili su paketiće koji su danas podeljeni deci korisnicima Narodne kuhinje, ukupno njih sedamdeset. Jedan od aspekata dobre saradnje Grada Zrenjanina i Crvenog krsta svakako je i u delu socijalne zaštite, odnosno sprovođenju projekta Narodne kuhinje, gde se mesečno podeli 340 paketa hrane, a na dnevnom nivou se pripremi 270 obroka - naveo je Salapura i pomenuo i predstojeću akciju koja će biti realizovana u saradnji s Crvenim krstom, u petak, 18. januara, a u pitanju je akcija dobrovoljnog davanja krvi.  
- Pozivamo sve naše sugrađane da toga dana dođu do Kulturnog centra Zrenjanina, u periodu od 9 do 12 časova, daju krv i pokažu svoju humanost, kao što su to činili i do sada - poručio je pomoćnik gradonačelnika. 
 
 
 
 
Sekretarka Crvenog krsta ističe da program Narodne kuhinje predstavlja najdirektniju i najvidiljiviju pomoć socijalno ugroženim stanovnicima našeg grada.    
- Svakog dana na pultu Crvenog krsta korisnici te pomoći primaju tople obroke, a među njima je i sedamdesetoro dece uzrasta do 14 godina. Posebno nam je zadovoljstvo kada smo za tu kategoriju naših najmlađih, socijalno ugroženih sugrađana, u mogućnosti da obezbedimo i neku dodatnu vrstu pomoći, osim redovnih toplih obroka, kao što to činimo danas. Zahvaljujući saradnji s Gradom Zrenjaninom, u okviru novogodišniih praznika, koji su na izmaku, u prilici smo da od ove dece izmamimo i neki dodatni osmeh i da im na ovaj način poželimo zdravu, srećniju i lepšu Novu godinu - rekla je Aleksandra Tanasijević.