''Praznik mimoze'' predstavljen u Zrenjaninu

Posle trideset godina, “Praznik mimoze”, tradicionalna manifestacija koja se u Herceg Novom ove godine organizuje 50. put, predstavljena je u subotu na glavnom gradskom trgu u našem gradu. 
 
Tim povodom u sali Gradskog veća, načelnica Gradske uprave Zrenjanina Jasmina Malinić i zamenica sekretara Skupštine grada Zrenjanina Svetlana Grujić, organizovale su prijem za predstavnike opštine i Turističke organizacije Herceg Novi.
 
Goste su pozdravili Svetlana Grujić i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i poželeli im dobrodošlicu.
 
 
 
Ljubotina je izrazio zadovoljstvo što se u novu godinu, kako je rekao, krenulo atraktivno, promocijom “Praznika mimoze”.
- Na našu veliku radost, sa nama su i čelnici Herceg Novog i oko šezdeset učesnika koji će izvesti zanimljiv performans kakvog u našem gradu nije bilo trideset godina. Radujemo se što smo posle toliko godina ponovo uspeli da aktiviramo tu vrstu manifestacije. Na ovom našem minusu doživećemo dah mediterana, juga, miris mora, vina i mimoza. Radosni smo, a nadam se biće i naši sugrađani koji će biti u prilici da proprate najavu ove manifestacije - kazao je Ljubotina.
 
 
 
Potpredsednik opštine Miloš Konjević takođe je izrazio zadovoljstvo što su posle toliko godina u prilici da defiluju našim gradom.
 
- Ove godine slavimo pedeset godina “Praznika mimoze” koji se održava u čast cveta mimoze, specifičnog, jer cveta u januaru i februaru. U poslednjih pedeset godina prve subote u februaru imamo pučke fešte, ove godine otvaranje je 1. februara, velikim koncertom Zdravka Čolića, dok je sutradan fešta od ribe i vina u Baošićima i program će trajati pedeset dana - rekao je Konjević.
 
Naveo je da je “Praznik mimoze” svojevrsni brend Herceg Novog, a posle dugo godina karavan je krenuo iz Beča, zatim je predstavljen u Vrbasu i Novom Sadu, a vojvođanska turneja završava se u Zrenjaninu.
 
 
 
Konjević je pozvao Zrenjanince da dođu u taj grad i uživaju u manifestaciji. 
 
Nakon završetka prijema, defile mažoretkinja, duvačkog orkestra, trombonjera i klovnova predstavljen je na Trgu slobode i toplo pozdravljen od naših sugrađana.