Gradonačelnik u Predsedništvu Srbije - izgradnja pogona ''Linglong Tajr'' počinje krajem marta

Polaganje kamena-temeljca za izgradnju pogona kineske kompanije “Linglong Tajr” u Zrenjaninu biće upriličeno krajem marta, dogovoreno je juče na sastanku u predsedništvu Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pres-konferenciji preneo novinarima da je o tome razgovarao s predsednikom te kompanije Feng Vonom i novom ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.  
 
- Krajem marta otpočinjemo radove na izgradnji velike fabrike, u pitanju je investicija od skoro milijardu dolara. Srednji Banat i Zrenjanin mogu da se raduju - rekao je Vučić novinarima. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je da je juče u predsedništvu Srbije razgovarao s predsednikom Vučićem o početku realizacije te najveće privredne investicije ikada u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji. On je predsedniku Srbije i učesnicima sastanka preneo da je Grad Zrenjanin doneo sve neophodne zakonske odluke i da je spreman za otvaranje gradilišta u industrijskoj zoni “Jugoistok”.