Kancelarija za mlade obeležila 11. rođendan

Svečanost povodom obeležavanja jedanaest godina od osnivanja Kancelarije za mlade Zrenjanin održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće, a tom događaju prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, kao i predstavnici institucija kulture, Crvenog krsta, Vojske Srbije i žandarmerije.

 

 

Salapura je rekao da je polulacija mladih - đaci, studenti, osnovna pokretačka snaga razvoja lokalne samouprave i našeg Grada.

- U tom smislu, trudimo se da raznim programima i projektima podržimo njihov rad i njihov razvitak u našoj lokalnoj samoupravi - kazao je Salapura. 

 

 

 

On je istakao da je prošle godine donet veoma važan strateštki dokument - Lokalni akcioni plan za mlade, koji će definisati smernice i metodologiju daljeg razvoja omladinske politike u našem gradu. 

- Ponosni smo i na činjenicu da smo zajedno sa sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu unapredili i opremili naš omladinski klub gde će mladi moći da se okupljaju i edukuju, a samim tim i druže - rekao je pomoćnik gradonačelnika uz čestitke Kancelariji za mlade i svim mladim ljudima koji učestvuju u njenom radu.

Rekao je i da će Grad Zrenjanin i ubuduće stvarati uslove za razvoj omladinske politike u našem gradu.    

 

 

 

Miodrag Laništanin, saradnik Kancelarije rekao je da se zrenjaninska Kancelarija za mlade ubraja u pionire omladinske politike u Srbiji.

- Istakao bih uspešnu godinu iza nas, ostvarili smo dva ključna cilja, a to je donošenje Lokalnog akcionog plana za mlade, koji je Skupština jednoglasno usvojila, kao i otvaranje omladinskog kluba u prostorijama Kulturnog centra u čemu nam je mnogo pomogla Gradska uprava, ali i Kulturni centar Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu - kazao je on i zahvalio na podršci.

 

 

 

Rekao je da aktiviste Kancelarije ubuduće očekuje promocija Omladinskog kluba i promocija mladih kroz razne projekte koji će biti relizovani.

Povodom ovog, značajnog jubileja, dodeljene su i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su u prethodnom periodu pružali pomoć i podršku Kancelariji, a plaketa za najvolontera Kancelarije za 2018. godinu dodeljena je Nikolini Đokić.