Zrenjanin i ove godine pružio podršku deci oboleloj od raka

Zrenjanin se i ove godine pridružio svim većim gradovima u Srbiji u kojima se danas obeležava Svetski dan dece obolele od raka. Već pet godina naši sugrađani simboličnim programom, na platou ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, pružaju podršku kampanji "I ja se borim" Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
 
Ovoga puta program su pripremili i u njemu učestvovali deca i mladi našeg grada, šaljući poruku podrške i ljubavi malim herojima i njihovim porodicama - Hor učenika prvih razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš”, Kolorino stvaralaštvo, Muzičko zabavište “Sanjalice” udruženja “Kolegijum”, Hor “Supernova”, KUD “Đerđef”, mlađa i starija dečja grupa i Muzički Euterpa studio (MES)
 
 
 
 
U ime Grada Zrenjanina, prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, istakavši da naši sugrađani i ove godine pružaju punu podršku malim herojima, deci koja se bore za izlečenje od najteže bolesti.  
- Svim srcem šaljemo im našu ljubav, našim malim herojima, i poručujemo njihovim porodicama da nisu sami i da smo svi uz njih. Veliki zajednički uspeh postigli smo izgradnjom dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, dalje nastavljamo svi zajedno da prikupljamo novac i za roditeljsku kuću u Beogradu. Siguran sam da i novom organizacijom obeležavanja ovog dana, kada deca i vode program i učestvuju u njemu, šaljemo još snažniju poruku i energiju našim malim herojima - poručio je pomoćnik gradonačelnika Radišić. 
 
 
 
 
Zrenjaninci su se u velikom broju odazvali pozivu da se pridruže humanitarnom skupu, pokazavši da su solidarni i jednistveni u želji da se stvore što bolji uslovi za lečenje naše dece, obolele od malignih bolesti. 
 
Svako može postati deo NURDOR-ove priče i pomoći, slanjem sms poruke na broj 1150, ubacivanjem priloga u donatorske kutije, kupovinom nekog od artikala sa NURDOR-ovog štanda pred bibliotekom ili kroz priključivanje volonterskoj mreži.