Gajić i Zbiljić razgovarali s gradonačelnikom o aktuelnom trenutku odbojkaškog sporta u gradu

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i predsednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba “Vojvodina” iz Novog Sada Dragoljub Zbiljić održali su danas u Zrenjaninu radni sastanak s gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, a sastanku je prisustvovao i Rajko Petrović, sportski direktor Odbojkaškog kluba “Klek Srbijašume” iz Kleka. Razgovaralo se o aktuelnom trenutku odbojkaškog sporta u Zrenjaninu, o planovima, željama i mogućnostima za napredak, a u svemu tome naš grad ima podršku čelnika nacionalnog saveza i novosadskog kluba koji je jedan od stožera tog sporta, ne samo u pokrajini već i na nivou cele Srbije.
 
 
 
Gradonačelnik Janjić je posle sastanka izjavio da Zrenjanin, kao grad sportova, želi da razvija sportsku infrastrukturu i organizuje velika takmičenja, ali i da želi da ima ekipe u najvišim rangovima takmičenja, kao što je slučaj u jednom od primarnih sportova, odbojci.
“Za sve to neophodna je i infrastruktura, ali i ljudi u sportskoj organizaciji. U poslednje vreme smo mnogo uradili na infrastrukturi, od otvaranja novih sala, do renoviranja i “Medisona” i “Kristalne dvorane”, u toku je rekonstrukcija stadiona u Karađorđevom parku, ali naravno da nam je želja da imamo što više ekipa u našem gradu koje igraju u najkvalitetnijem rangu takmičenja u Srbiji, u različitim sportovima”, kazao je Janjić i dodao da, pored odbojkašica koje već igraju super-ligu, i odbojkaši budu u najvišem rangu.
 
“Neophodna nam je u tome pomoć i saveza, i odbojkaškog kluba “Vojvodina”, sigurno najboljeg odbojkaškog kolektiva u Srbiji, tako da mislim da ćemo napraviti jednu dobru, zdravu priču, da se deca iz ove sredine bave odbojkom na kvalitetan način, a siguran sam da će doći i rezultati”, poručio je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
 
 
Predsednik nacionalnog odbojkaškog saveza Zoran Gajić napomenuo je da je Zrenjanin “istorijsko mesto” kada je odbojka u pitanju, te da je prihvatio poziv gradonačelnika da razgovaraju o trenutnoj situaciji i planovima i šta zajedno mogu da urade na dobrobit tog sporta u Zrenjaninu i uopšte, u Srbiji. 
“Najpotrebniji je kontinuitet u radu, materijalno-finansijski uslovi, stručni kadar, da bi što više dece treniralo odbojku i da bi se ekipe, u obe konkurencije, popunile svojim kadrovima. To obezbeđuje stabilnost rezultata i kontinuiteta ostanka u vrhu tabele. Previše oslanjanja na igrače iz drugih sredina dovodi do velikih kolebanja u rezultatu i zato smatram da je “temelj” uspeha dobar rad na pionirskom i kadetskom nivou, kao i obezbeđenje stručnog kadra iz svoje sredine, nastavnika, profesora, bivših igrača koji se opredeljuju da budu treneri mlađih kategorija”, kazao je Gajić i dodao da je gradonačelnikom deli mišljenje o toj problematici.