Gradonačelnik posetio JKP ''Čistoća i zelenilo''

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, pomoćnicima Duškom Radišićem i Draganom Ćapinom, posetio je danas JKP “Čistoća i zelenilo”. Povod za posetu je obnova voznog parka tog komunalnog preduzeća i nabavka novih vozila namenjenih iznošenju komunalnog otpada, kao i traktora za potrebe službe javno-zelenih površina i zimske službe. Nabavljena su tri kamiona marke “Volvo” - dve smećarke i jedan auto-podizač kontejnera, čija je ukupna vrednost 46.250.000 dinara bez PDV. Dva traktora marke “Deutz Fahr”, opremljena su daskama za guranje snega i posipačima i ukupne su vrednosti 9.024.722 dinara bez PDV.
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina izrazio je zadovoljstvo zbog ove investicije, zahvaljujući kojoj bi trebalo da bude unapređen rad JKP “Čistoća i zelenilo”. Rekao je da nije nezadovoljan radom tog preduzeća, ali je nezadovoljan kako izgleda grad.
- Sve ćemo učiniti, naravno, zajedno sa našim preduzećem “Čistoća i zelenilo”, da grad bude mnogo lepši, čistiji, mnogo zeleniji. Zrenjanin je lep grad, malo toga nedostaje, i ja mislim, i sa ovom i još dodatnom mehanizacijom i dodatnim angažovanjem ljudstva, da ćemo to i uspeti da postignemo - rekao je gradonačelnik Janjić nakon današnje posete.    
 
 
 
Direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Zoran Protić kaže da su nova vozila nabavljena iz sredstava kredita, uz podršku i pomoć Grada Zrenjanina i gradonačelnika. 
- Ovim smo podmladili vozni park preduzeća, povećali kapacitete i samim tim bićemo u mogućnosti da poboljšamo čistoću grada. Konstantno radimo na obnavljanju naše mehanizacije, s ciljem ispunjenja neophodnih kapaciteta, naravno uvek može i bolje. Prosečna starost naših vozila za iznošenje smeća je nekih 12 godina, a ukupan vozni park broji oko 60 vozila. Od toga je 25-26 vozila namenjeno isključivo iznošenju smeća - objašnjava direktor Protić.  
 
 
 
Kako ističu u preduzeću, “Čistoća i zelenilo” bavi se prevashodno uslužnim delatnostima, te je njihov glavni cilj da korisnici budu zadovoljni pruženim uslugama, čiji kvalitet mora konstantno da se podiže.