Gradonačelnik u poseti vaterpolo klubu: podrška grada novom rukovodstvu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je danas Gradski bazen i razgovarao s novim rukovodstvom Vaterpolo kluba “Proleter”. Tom prilikom darovao je klub novim kompletima bade-mantila i peškira, obišao klupske prostorije i upoznao se s planovima i željama predstavnika kluba, na čijem je čelu odnedavno Dragoljub Bjeloglav, poznati ovdašnji privrednik, vlasnik trgovinskog lanca “PerSu marketi”. Gradonačelnik je istakao podršku grada novom rukovodstvu i podržao njihove napore da u najtrofejnijem srpskom sportu ponovo bude zastupljena seniorska ekipa zrenjaninskog kluba.
 
 
 
S gradonačelnikom su u poseti bili i pomoćnici Dragan Ćapin i Simo Salapura, koji se obratio predstavnicima medija i podsetio na dobru saradnju Grada Zrenjanina i nacionalnih sportskih saveza, među kojima je i Vaterpolo savez Srbije.    
“Zahvaljujući toj saradnji bili smo organizatori nekoliko utakmica državne reprezentacije, kao i finalnog turnira Kupa Srbije, krajem prošle godine. Naravno, rezultati takve saradnje treba da se prenesu i reflektuju i na lokalne klubove i sportske organizacije, u ovom slučaju na vaterpolo klub “Proleter”. Želja nam je da, u saradnji s Vaterpolo savezom Srbije, ovde vaterpolo podignemo na viši organizacioni nivo. Zahvaljujem se i novoj upravi, koja je stigla iz oblasti privrede i ima taj preduzetnički duh koji je neophodno uneti u sferu sporta, u vaterpolo klub, sa željom da, uz pomoć grada i dobre uslove koje imamo ovde, na bazenu, stignemo do najvišeg ranga takmičenja, a pre svega, da omasovimo vaterpolo sport u našem gradu”, poručio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast sporta, omladine i turizma Simo Salapura.  
 
 
 
Predsednik VK “Proleter” Dragoljub Bjeloglav naveo je da u klubu trenutno trenira oko 70 dečaka, te da je nova uprava, oformljena u novembru prošle godine, zacrtala ambiciozne planove.
“Klub se nije takmičio u seniorskoj konkurenciji i planiramo da ove godine krenemo u takmičenje, prvo u Drugoj ligi, nadamo se u zimskoj sezoni da igramo i I-b ligu, a nakon toga želja nam je da uđemo i u I-a ligu. Plan je dosta ambiciozan, ali smo za njega dobili i podršku grada i nadam se da ćemo oformiti dobar stručni štab koji će moći da odgovori na ovaj izazov”, kazao je Bjeloglav i dodao da se on lično prihvatio funkcije sa željom da doprinese razvoju vaterpolo sporta u gradu i nada se da će mu dugogodišnje iskustvo u vezi sa menadžerskim poslovima pomoći u tome. 
 
 
 
Još je rekao i da su veliki vaterpolo događaji održani u našem gradu doprineli popularizaciji tog sporta.
“Nakon fajnal-fora Kupa Srbije već su se pojavila deca sa željom da se učlane u klub i taj broj ljudi koji sada treniraju raste iz meseca u mesec. Bez popularizacije i vidljivosti našeg rada ne možemo ni očekivati da se taj sport omasovi, a ako budemo imali dobru bazu mlađih generacija, imaćemo i kvalitetnu seniorsku ekipu”, zaključio je predsednik VK “Proleter” Dragoljub Bjeloglav.  
 
Vaterpolo klub “Proleter” uputio je i poziv novim članovima, dečacima i devojčicama rođenim 2007. godine i mlađim, u školu vaterpola. Upis se vrši svakog radnog dana od 20.30 časova u prostorijama kluba na Gradskom bazenu, a informacije se mogu dobiti i na telefone 060-051-4250 (Bojan) i 064-231-7951 (Laslo).