Gradonačelniku Janjiću ponovo uručeno Priznanje za ličnost godine u oblasti politike

Priznanja za ličnost godine i pehari za "Sportistu godine" Lista "Zrenjanin" uručeni su na današnjoj svečanosti u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, a gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću uručeno je Priznanje za ličnost godine u oblasti politike.
 
 
 
Naime, u protekla dva meseca, otkako je počela sedma po redu akcija izbora za ličnost godine, na adresu NIP „Zrenjanin” pristiglo je 10.876 glasačkih kupona, što je gotovo  četiri hiljade glasačkih kupona više u odnosu na krajnji broj poslatih kupona tokom prošlogodišnje akcije.
 
 
 
Urednik “Zrenjanina” Dalibor Bubnjević čestitao je svim dobitnicima na uspehu rekavši da su svi koji su kandidovani pobednici. Rekao je i da su čitaoci ti koji su ocenjivali i napravili poredak, a da su zaposleni u Listu ove godine imali “problem” da prebroje rekordan broj pristiglih glasova.  
 
 
 
Zahvaljujući na Priznanju uz čestitke najuspešnijima, gradonačelnik Janjić je rekao da je veoma počastvovan što je u prilici da ih sve pozdravi, kao nagrađen, ali i kao gradonačelnik.
 
- Stajao sam malopre kraj naših sjajnih mladih, uspešnih sportista, trenera. Skoro jedanaest hiljada glasova je pristiglo, dakle, toliko uzoraka, a znate, kada nam sa nacionalnih televizija govore o uzorcima, govore o uzorku od hiljadu dve stotine do hiljadu pet stotina, a ovde, jedanaest hiljada njih je glasalo i to je značajan broj - kazao je gradonačelnik zahvaljujući i Listu na organizaciji ovog događaja.     
 
 
 
Pored oblasti politike, čitaoci su birali ličnosti u još šest oblasti  - privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta i medicina.
 
 
U kategoriji privrede izabran je Goran Knežević, vlasnik kompanije “Gomeks”, u poljoprivredi Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, za najuspešniju u medijima proglašena je Danica Radić, vlasnica KTV Televizije, dok je u oblasti kulture najviše glasova dobio svetski poznati tenor Bela Mavrak, a u oblasti prosvete Irina Ubović, profesorka ruskog jezika u Zrenjaninskoj gimnaziji. Najviše glasova u oblasti medicine dobila je doktorka Ružica Omaljev.  
 
 
 
Kada je reč o “Sportisti godine”, najuspešnija među seniorkama, po oceni čitalaca, jeste Marina Radičević, karatistkinja “Zadrugara”, u konkurenciji seniora pobednik je Ilija Majstorović stonoteniser “Banata”, dok je kod juniorki najviše glasova dobila Vladana Obrenić, karatistkinja KK “Zrenajnin”, a kod juniora odbojkaš “Klek Srbijašume” Mateja Petrović. Kuglaški klub “Kristal” pobedio je u kategoriji ženskih ekipa, a u konkurenciji muških Stonoteniserski klub “Banat”. Najuspešniji trener je Vojislav Trajković - Rvački klub “Proleter”.