Poslednji Javni poziv za dodelu studentskih stipendija Humanitarnog fonda ''Ljilja i Milka Mijatov''

Humanitarni fond “Ljilja i Milka Mijatov” i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” sutra će, u 12 časova, svečano otvoriti čitaonicu Naučnog odeljenja biblioteke, adaptiranu zahvaljujući želji i sredstvima koja je obezbedio osnivač Humanitarnog fonda “Ljilja i Milka Mijatov”, gospodin Đura Mijatov.
 
Humanitarni fond “Ljilja i Milka Mijatov” postoji od 2007. godine, a od 2009. godine sarađuje sa Gradskom narodnom bibliotekom “Žarko Zrenjanin”. Želja osnivača fonda, gospodina Đure Mijatova, bila je da, kroz podršku uspešnim studentima sa teritorije Grada Zrenjanina i promovisanje humanih vrednosti, sačuva sećanje na porodicu koju je izgubio, na ćerku Ljiljanu i suprugu Milku.
 
 
Od 2007. do 2017. godine, Fond je isplatio, bez dana kašnjenja, 2.205.000,00 dinara na ime studentskih stipendija. Briga gospodina Mijatova o studentima nastavljena je i kroz želju da, adaptacijom čitaonice biblioteke, budu stvoreni bolji uslovi za učenje i rad.
 
Na svečanom otvaranju čitaonice Naučnog odeljenja, ujedno, biće najavljeno otvaranje poslednjeg Javnog poziva za dodelu studentskih stipendija ovog Fonda, a svoje utiske o dosadašnjoj saradnji sa Fondom, osnivačem i bibliotekom izneće i neki od dosadašnjih stipendista.