Uručena auto sedišta za prvih 60 beba

I ove godine, Grad Zrenjanin, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada, obezbedio je auto sedišta za prvih 60 rođenih beba u zrenjaninskom porodilištu, a koje je danas u Gradskoj kući  roditeljima uručio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno sa pomoćnicima Duškom Radišićem, Simom Salapurom i Draganom Ćapinom.
 
 
 
 
Obraćajući se roditeljima beba, gradonačelnik je rekao da ovaj događaj predstavlja jednu od najlepših slika našeg grada.
- Zahvaljujem na odazivu našem pozivu, poklon je mislim lep i nadam se da će vam koristiti. Zahvaljujem i prijateljima iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, a koji će vam nakon podele prikazati simulaciju pravilnog postavljanja auto sedišta - rekao je gradonačelnik Janjić, izrazivši nadu da će se sa roditeljima i njihovim bebama, lepim povodima, viđati i narednih godina.
 
 
 
 
Ova akcija se sprovodi već šestu godinu zaredom u okviru programa za unapređenje i bezbednost saobraćaja, sa željom da se opredeljena sredstva za tu namenu narednih godina uvećavaju.
 
Dodela dečjih auto sedišta samo je jedna od onih akcija usmerenih ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju, pored uređenja saobraćajnica u zoni škola ili postavljanja novih horizontalnih prepreka na putevima - ležećih policajaca.