Drugo školsko prvenstvo u veslanju na ergometrima u subotu u ''Aviv Parku''

Drugo školsko prvenstvo grada Zrenjanina na veslanju na ergometrima održaće se u subotu, 6. aprila, u prostoru “Aviv Parka”, s početkom u 12 časova, uz učešće učenika viših razreda osnovnih škola i srednjoškolaca, kao i volontera Crvenog krsta, koji će se takođe takmičiti, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući. 
 
Takmičenje su najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić, predsednik VK “Begej 1883” Dane Lužajić i menadžer “Aviv Parka” Goran Todić.
 
 
 
Nakon uspešno organizovanog 28. prvenstva Srbije, pre tačno mesec dana, Grad Zrenjanin i Veslački klub “Begej 1883”, u saradnji sa Sportskim savezom, Savezom za školski sport i “Aviv Parkom”, organizuju još jedno zanimljivo takmičenje u veslanju na ergometrima, čije je premijerno izdanje prošle godine izazvalo veliko interesovanje i na kom je učestvovalo 150 učenika zrenjaninskih škola. 
 
Kako su istakli govornici, cilj jednog ovakvog takmičenja je da se deci ponudi mogućnost upoznavanja sa sportom koji nije “loptaški”, kao i da ih zainteresuje za bavljenje sportom uopšte i da obuhvati što više dece. Prošlogodišnja manifestacija taj je cilj ispunila, jer je bilo interesovanja kod dece da nastave da s treninzima. 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura kazao je da je ova sportska manifestacija jedinstvena, ne samo u Zrenjaninu, nego i u Srbiji i da je to jedino školsko takmičenje koje se organizuje u našoj zemlji u veslanju na ergometrima.
“Prošle godine imali smo lep odziv, zahvaljujući Savezu za školski sport, Veslačkom klubu “Begej” i “Aviv Parku”, a ove godine manifestaciju organizujemo 6. aprila, na Međunarodni dan sporta, čiji je jedan od promotera i Novak Đoković. Uz velike sportske manifestacije koje organizujemo, koncentrišemo se i na školski sport, a ovom takmičenju podršku je dao i naš proslavljeni olimpijac, veslač Milorad Stanulov”, naveo je Salapura i pozvao sve zainteresovane učenike da uzmu učešće u ovom događaju. 
 
 
 
Predsednik VK “Begej 1883” Dane Lužajić kaže da je prvo školsko prvenstvo grada Zrenjanina na veslanju na ergometrima izazvalo brojne pozitivne reakcije, a podržao ga je i Veslački savez Srbije koji će to učiniti i ove godine. Dodao je i da se razmišlja o širenju te priče na nivou Vojvodine.
 
Menadžer “Aviv Parka” Goran Todić rekao je da “Aviv Park” nastavlja da podržava sport u gradu Zrenjaninu i da je prošlogodišnje takmičenje u veslanju na ergometrima bilo veoma zapaženo i propraćeno. I ovoga puta takmičenje će se održati u stonoteniskoj sali na spratu “Aviv Parka”, u koju se ulazi pored prodavnice “Forma ideale”.