Futsal Srbija-Azerbejdžan u ponedeljak u Zrenjaninu

Futsal reprezentacija Srbije odigraće narednih dana četiri jake prijateljske utakmice, od kojih će jedna biti u našem gradu - u “Kristalnoj dvorani”, u ponedeljak, 15. aprila, od 19 časova igraće Srbija - Azerbejdžan. Utakmica ima i humanitarni karakter, jer će cene ulaznica biti simboličnih 50 dinara, a sav prihod usmeren u fond “Sportom za bolje sutra”, namenjen deci iz našeg grada, koja su u stanju socijalne potrebe, za njhovo obrazovanje i bavljenje sportom.
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i trener KMF “SAS” i predstavnik organizatora meča Milivoj Batinica pozvali su naše sugrađane da u ponedeljak ispune tribine “Kristalne dvorane”, bodre našu reprezentaciju i daju doprinos humanitarnom aspektu ovog meča. 
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Salapura podsetio je na prethodne mečeve futsal tima Srbije u Zrenjaninu i još jednom istakao da su nastupi državnog tima u našem gradu rezultat odlične saradnje grada i nacionalnog granskog saveza, u ovom slučaju Fudbalskog saveza Srbije, ali i dobre kotiranosti futsala u gradu i zrenjaninskih igrača u širim okvirima.
“Siguran sam i uveren da nam predstoji atraktivna i dobro posećena utakmica. Ono što radimo od početka godine, a to je akcija “Sportom za bolje sutra”, biće realizovano po prvi put i na jednoj futsal utakmici. Fudbalski savez Srbije prihvatio je ovu našu akciju i on je partner u toj priči, odobrio je cenu ulaznice od 50 dinara i prihod će ići u humanitarne svrhe. Karte će biti u prodaji na biletarnici “Kristalne dvorane” na dan utakmice, u ponedeljak, od 9 časova pa sve do njenog početka”, kazao je Salapura.  
 
 
 
Milivoj Simo Batinica rekao je da u Zrenjanin dolazi peta reprezentacija sa svetske rang-liste u futsalu, što dovoljno govori o snazi i kvalitetu Azerbejdžana.  
“Okosnicu ove reprezentacije čine Brazilci, a kapiten tima je Borisov, koji igra za ekipu šampiona Srbije, “Ekonomca” iz Kragujevca. Naša ekipa je podmlađena i predstojeće prijateljske mečeve igra u sklopu priprema za početak kvalifikacionog ciklusa za naredno svetsko prvenstvo u Litvaniji. Pre utakmice s Azerbejdžanom, Srbija će danas u Nišu i u petak u beogradskoj “Areni”, igrati protiv selekcije Brazila”, kazao je Batinica i dodao da će i ovoga puta u našoj reprezentaciji biti igrača poniklih u Zrenjaninu - u sastavu Srbije su Slobodan Rajčević i Nikola Matijević.
 
Utakmica Srbija-Azerbejdžan igra se u ponedeljak, 15. aprila u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, s početkom u 19 časova. U predigri, s početkom u 17 časova, igraće kadetske selekcije reperezentacije Srbije i tima “Brodarca”.