Otvoreno republičko takmičenje iz matematike za učenike ekonomskih škola

Grad Zrenjanin i Ekonomsko-trgovinska škola „Jovan Trajković“ danas i sutra domaćini su učesnicima republičkog takmičenja iz matematike učenika ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i turističko-ugostiteljskih škola Srbije. Organizator republičkog nivoa takmičenja je Zajednica ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola Srbije. 
 
Svečano otvaranje upriličeno je danas u konferencijskoj sali hotela „Vojvodina“, a prisutnima se, u ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika, obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Poželeo je učenicima i njihovim profesorima prijatan boravak u našem gradu i uspeh na takmičenju.
“Grad Zrenjanin izdavaja znatna finansijska sredstva za funkcionisanje osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u našem gradu. Između ostalog, izdvajamo i novac za podršku našim učenicima, kroz stipendije, ali i podršku učešća na raznim takmičenjima. Drago mi je da učenici zrenjaninskih škola postižu dobre rezultate na najvišem nivou takmičenja, prošle godine su domaćini republičkih takmičenja bili Gimnazija i hemijsko-prehrambena, tekstilna i tehnološka škola, evo sada ekonomsko-trgovinska škola u matematici. Nadamo se da će naši učenici pokazati kvalitet, a da će se i učenici iz drugih škola ovde lepo provesti, steći nova iskustva i prijateljstva”, poručio je Salapura.    
 
 
 
Predsednik Upravnog odbora Zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola Srbije i direktor Prve ekonomske škole iz Beograda Milibor Saković rekao je da učešće u takmičenju uzimaju sve škole članice Zajednice, kojih je 183, a da su danas u Zrenjaninu najkvalitetniji učenici iz cele Srbije.  
“Ovo nije jedino takmičenje u okviru Zajednice, ali je najbrojnije i najzahtevnije za domaćina takmičenja. Ja mu ovom prilikom čestitam na prošlogodišnjoj pobedi, ali i organizaciji ovogodišnjeg takmičenja i nadam se da će da će u daljem toku takmičenja sve proteći u najboljem redu”, kazao je Saković.
 
Učesnike takmičenja i goste pozdravila je i predstavnica škole domaćina, direktorka Dragoslava Golušin, koja je rekla da je Ekonomsko-trgovinska škola „Jovan Trajković“ dobila organizaciju takmičenja najvišeg ranga na osnovu prošlogodišnjeg uspeha koji su postigli učenici te škole. Izrazila je očekivanja da će Zrenjaninci biti dobri domaćini, a da će takmičari iz naše škole i ovoga puta zabeležiti dobre rezultate.
 
 
 
U ime Školske uprave za Banat, učesnike i goste pozdravila je načelnica Snežana Oluški Vlačić.
 
Na republičko takmičenje plasiralo se 127 učenika iz 40 škola sa teritorije cele Srbije. Nakon svečanosti otvaranja, počeo je i takmičarski deo, u trajanju od tri ipo časa, koji podrazumeva izradu i šifrovanje zadataka. Objavljivanje konačne rang liste i proglašenje pobednika je sutra, od 11.30 časova. Pobednici će biti proglašeni u pojedinačnoj konkurenciji, za sva četiri razreda, a ekipni pobednik biće škola koja je imala sva četiri takmičara i koji budu najbolje rangirani.