Pesmom i igrom mališani probudili proleće

“Buđenje proleća”, tradicionalna dečja manifestacija, u kojoj ove godine učestvuje više od 700 dece iz našeg grada, počela je proteklog vikenda na Trgu slobode.
 
Manifestaciju su najpre najavili voditelji udruženja “Kolorino stvaralaštvo”, a učesnike i posetioce pozdravio je, u ime grada, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić. Rekao je da ne postoji lepša slika našeg grada od trga prepunog razdragane dece, koja su, naveo je, najlepši ukras grada.
- Želim da se ova manifestacija održava i narednih godina i da se okupljamo u što većem broju, a svima vama zahvaljujem na učešću - poručio je Radišić i sve pozvao na veliku završnu žurku zakazanu za petak, 12. aprila na istom mestu.
 
 
 
 
Program je zatim nastavljen nastupom Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina, a predstavili su se i članovi Baletske škole “Dimitrije Parlić” - odeljenje u Zrenjaninu, Muzičkog zabavišta “Sanjalice”, Horova “Vila” i “Crvenkapa”, Kolorino Stvaralaštva, Pop rock hora “SuperNova”, KUD “Pionir”, GPK "Free dance", Škole “9. maj”, Centra za igru Zrenjanin, Centra za očuvanje tradicije “Moja sosa” i Kulturnog centra “Svetozar Marković”.
 
 
 
 
Na radost mališana, na Trgu su bili i zabavljali ih “Haos Animatori” koji su doveli džina na štulama, klovnove i Diznijeve junake i izveli “balon šou”, plesne koreografije, “Lampion želja” i oslikavanje po licu. 
 
U večernjim satima, pred nekoliko hiljada raspoloženih ljubitelja tog nekadašnjeg benda i njegovog frontmena Fredija Merkjurija, nastupio je “Queen Tribute Band” iz Beograda.
 
 
 
 
Prolećno buđenje grada biće nastavljeno i tokom narednih dana, sve do petka, 12, aprila, a svakog dana u 17 časova, na istoj bini na Trgu slobode, predstavljaće se mini-koncertima sve grupe i ansambli koji učestvuju u manifestaciji.