Igor Mirović u Zrenjaninu: zajednički do značajnih projekata

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević danas su u Zrenjaninu obišli radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona, u vrednosti investicije od 190 miliona dinara, od kojih je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara, a oko 70 miliona dinara je iz budžeta obezbedio Grad Zrenjanin. 
 
 
 
 
- Politika okupljanja oko projekata daje rezultate, ovo će biti četvrti stadion u Vojvodini pod reflektorima, a pre pet-šest godina nismo imali ni jedan. Ako se udruže Grad Zrenjanin i Pokrajinska vlada, a nadamo se da će pomoći i fudbalski savez, imaćemo mnogo bolje uslove za razvoj sporta, što je i naš konačni cilj. Na ovom stadionu je ponikla i jedna Ivana Španović, u budućnosti, verujem, biće i novih atletskih šampiona, kao i u drugim sportovima - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ocenio dinamiku radova na stadionu kao zadovoljavajuću, s obzirom na vremenske uslove i kišnu sezonu.
 
 
 
 
- Do 17. jula je ugovoreni rok za završetak radova, ali neka to bude i nešto duže, važno je da završimo tu prvu fazu, a razgovarali smo gradonačelnik Janjić i ja, da se pripremi projekat rekonstrukcije tribina, svlačionica, da uredimo i fudbalski teren i onda bi Zrenjanin dobio vrhunski sportski objekat kojim bi mogao da se diči i koji bi u potpunosti služio razvoju sporta. Sport u Zrenjaninu je razvijen, s velikom tradicijom, i ovo je bila neophodna investicija i infrastrukturni projekat - dodao je Mirović. 
 
Najavljeni su, takođe, i radovi na izgradnji parkinga i odgovarajuće komunalne infrastrukture, s ciljem da Gradski stadion u Zrenjaninu, uz pomoć Pokrajinske vlade i uz angažovanje Grada Zrenjanina dobije izgled kakav zaslužuje.
 
 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je pre samo godinu dana teško bilo i zamisliti rasvetu na stadionu i neke ozbiljnije radove, a sada su postavljeni stubovi reflektora i gradi se atletska staza po svim standardima. Izrazio je zadovoljstvo što ovu investiciju Grad Zrenjanin realizuje zajednički sa Pokrajinom.     
- Više decenija se nije značajnije ulagalo u naš Gradski stadion, a nakon ovih radova i druge faze koju takođe planiramo, mislim da će ovo biti objekat na ponos svima nama u Zrenjaninu. Ovim zaokružujemo i sportski kompleks na Karađorđevom trgu, nakon rekonstrukcije najstarije dvorane u Srbiji, “Medisona” i njegovog pretvaranja u sportsko-sajamski objekat, namenjen treninzima, takmičenjima i različitim sajamskim priredbama. “Kristalna dvorana” je spremna da dočeka najbolje košarkašice Evrope, za manje od mesec dana, rekonstruisan je parket, stižu novi semafori i zajedno s ovim Gradskim stadionom koji je i najveći objekat, ovo će biti jedinstven prostor na našoj teritoriji namenjen sportu i rekreaciji - istakao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
Radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu - izgradnji atletske staze i reflektora - izvode preduzeća “Energotehnika Južna Bačka” d.o.o. Novi Sad i “Pejkom” doo Beograd, uz podizvođača “Put-Invest” doo Sremska Kamenica.