Prijem za članove Internacionalne policijske asocijacije - IPA

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac upriličio je danas u Gradskoj kući prijem za predstavnike Internacionalne policijske asocijacije IPA iz Poljske i Severne Makedonije, a povod njihove posete jeste međunarodna konferencija koja se održava u Zrenjaninu. 
 
Zamenik Santovac je nakon prijema rekao novinarima da je ovo još jedan dokaz da je Zrenjanin domar domaćin i organizator različitih događaja, budući da je IPA - Zrenjanin organizator te konferencije. 
- Ovo je prilika, ne samo za druženje, već i razgovore o iskustvima koje imaju u svojim državama i sredinama. Očekujemo da i u narednom periodu u našem gradu bude još ovakvih dešavanja koja doprinose boljoj saradnji. Danas smo iskoristili priliku i razgovarali sa predstavnicima IPA iz Poljske o mogućnostima saradnje sa njihovim gradom, a oni dolaze iz sredine gde procenat nezaposlenih iznosi samo tri odsto. Sigurno je da bismo i o tome mogli razgovarati u narednom periodu - rekao je Santovac. 
 
 
 
 
Predsednik IPA regije Zrenjanin Mile Pejić rekao je da se konferencija održava od 30. maja do 2. juna, a da će okupiti goste iz Poljske, Makedonije, BiH, kao i kolege iz nekoliko gradova iz Srbije.
- IPA broji 67 država sveta i to je jedna svetska policijska kuća - rekao je on i zahvalio se zameniku gradonačelnika na današnjem prijemu. 
 
Ela Gargula iz poljskog grada Novi Sonč kaže da je reč o prjateljstvu dugom osam godina, a sa njom su takođe kolege koje su prvi put u Srbiji. U ime gostiju iz Severne Makedonije na prijemu i dobrodošlici zahvalio se Milisav Miličić iz Skoplja koji treći put dolazi u naš grad. 
 
 
 
 
IPA je jedina međunarodna strukovna organizacija policajaca, kako aktivnih tako i penzionisanih, bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost, rasu. To je politički i poslovno potpuno nezavisna i nevezana ni za jednu drugu organizaciju ili udruženje, a otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između policajaca i za uspostavljanje mogućnosti međusobne izmene strukovnih iskustava.
 
IPA je registrovana na temelju svojih ciljeva pri Savetu Evrope i UN, sa savetodavnim statusom, kao međunarodna organizacija.