Šest hiljada kilometara zrenjaninskih motociklista ''Za mir, za Srbiju''

Članovi zrenjaninskih moto klubova “Svarog” i “Road Flayers” juče su, povodom Dana pobede nad fašizmom, položili vence na spomen-kosturnicu borcima Crvene armije i spomen-obeležje streljanim rodoljubima u parku na Bagljašu, a četvorica njih krenuli su zatim na vožnju dugu 6.000 kilometara.
 
 
 
Kako su najavili, pod sloganom “Za mir, za Srbiju”, Aleksandar Lakatuš, Darko Todorov - Frajta, Ivan Pušić i Jovica Ljubojević proći će kroz Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju i Rumuniju.
 
- Želimo da se to više ne ponovi, da se na ovaj način, koliko god to bilo malo i simbolično, odužimo našim precima koji su nam omogućili da živimo u miru - rekao je pred polazak na put Aleksandar Lakatuš.
 
 
 
 
Rekao je da je za njih posebno značajna činjenica to što kreću iz multinacionalne sredine kakav je Zrenjanin i da su im zbog toga mir i prosperitet našeg grada i države još značajniji i važniji. 
 
Putovanje će trajati trajati 15 dana, a motociklisti će u zemljama kroz koje prolaze obići spomenike i položiti cveće palim borcima savezničkih snaga u Drugom svetskom ratu.