Spot o uspešnim zrenjaninskim sportistima - doprinos promovisanju pravih vrednosti

Povodom 10. maja, Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, u Gradskoj kući je predstavljen promotivni spot najboljih zrenjaninskih sportista po izboru Sportskog saveza grada Zrenjanina “Zrenjanin - grad sporta”. Tim povodom, predstavnicima medija obratili su se pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i jedna od uspešnih sportistkinja predstavljenih u spotu, kik-bokserka zrenjaninskog Kluba borilačkih sportova “Internacional” Marina Đekić. Događaju su prisustvovali i drugi istaknuti sportisti, takođe predstavljeni u spotu, koji su realizovali Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i produkcija “Digital stil”. 
 
 
 
Kako je istakao pomoćnik gradonačelnika Salapura, na dan fizičke aktivnosti treba se osvrnuti na nekoliko činjenica i upozorenja koja stižu iz Svetske zdravstvene organizacije. Rekao je da ta organizacija upozorava na porast deformiteta i masovnih nezaraznih bolesti, koje utiču na zdravlje celokupnog stanovništva.
“Prema statistici SZO, oko 1,9 miliona ljudi godišnje umire neposredno usled nedovoljne fizičke aktivnosti. Naša ideja je, dakle, i kroz ovakve promotivne spotove naših najboljih zrenjaninskih sportista njih promovišemo kao uzoran i poželjan primer našim mlađim naraštajima i generacijama, jer je sport svakako jedan od načina borbe protiv gojaznosti, raznih deformiteta, kao i protiv socijalno nedopustivih obrazaca ponašanja”, naveo je Salapura. 
 
 
 
“Vama se ponosi naš grad, vaši klubovi, roditelji, vaši drugovi i zato smo odlučili da na ovaj način pokušamo da vam se delimično zahvalimo i da ovaj spot delimo putem društvenih mreža, to je zaista nešto što je vredno i što je budućnost naše sredine, porodica, našeg grada”, poručio je pomoćnik gradonačelnika uspešnim zrenjaninskim sportistima. 
 
Generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković zahvalila se sportistima koji su učestvovali u snimanju spota. Rekla je da Sportski savez grada, u planu svojih godišnjih aktivnosti, pored organizacije i suorganizacije velikih takmičenja od značaja za grad, ima za cilj i da promoviše zrenjaninski sport i sportiste.
“Cilj celog ovog projekta jeste da promovišemo prave vrednosti, sportiste dobitnike nagrada sportskog saveza grada Zrenjanina i nadam se da će deca i mladi krenuti vapim putem”, obratila se prisutnima Đapić Atanacković.
 
 
 
“Ponosna sam i zahvalna što sam jedna od izabranih najboljih sportista i čast mi je što se nalazim u ovakvom društvu”, rekla je Marina Đekić i dodala da očekuje da joj ova godina bude uspešna, još uspešnija od prethodnih i da će grad Zrenjanin dobiti nove, ambiciozne sportiste i nastaviti niz vrhunskih rezultata.
 
Uz Đekićevu, mesto u prvom promotivnom spotu uspešnih zrenjaninskih sportista dobili su i rvač Viktor Nemeš, stonoteniser Dimitrije Levajac, odbojkaš Luka Blagojević, kuglaši Vuk Boškov i Vladana Obrenić, avio-modelar Bojan Gostoić, karatistkinje Anja Milovanović i Dunja Rajić.