U nedelju autoslalom trka 2. ''Nagrada Banata'', zatvara se deo obilaznice i Železničke ulice

Autoslalom trka ”Nagrada Banata 2019 - 2. autoslalom Zrenjanin“, održaće se u nedelju, 2. juna, na stazi u industrijskoj zoni „Bagljaš - Elemir“ u Zrenjaninu, s početkom u 12.45 časova, kada je predviđena ceremonija otvaranja. Prethodno će, od 10.45 časova, početi treninzi. Prva takmičarska vožnja je u 13 časova, druga u 14 časova i treća u 15 časova. Svečano zatvaranje trke i proglašenje pobednika održaće se na Trgu slobode, u 17 časova. Očekuje se nastup oko 60 vozača iz Srbije i 13 zemalja centralno-evropske zone.
 
 
Zbog trke će tog dana biti zatvorene određene saobraćajnice - deo Železničke ulice, od raskrsnice s Ulicom Milutina Subotina do kružne raskrsnice na obilaznici (kod “Fulgara”), biće zatvoren u periodu od 7-19 časova, dok će deo obilaznice u zoni “Bagljaš” biti zatvoren od kružne raskrsnice sa Železničkom do kružne raskrsnice sa Ulicom 9. januara, u periodu od 8-18 časova. Organizatori trke unapred se zahvaljuju učesnicima u saobraćaju na razumevanju i pozivaju na korišćenje alternativnih pravaca, prema priloženoj mapi. 
 
 
Autoslalom takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata - Autoslalom Zrenjanin” prvi put je održano prošle godine, na licenciranoj stazi na delu obilaznice oko Zrenjanina i sa startom na kraju Železničke ulice, a dužina staze iznosi 2.180 metara. Održavaju se tri vožnje, od kojih se boduju rezultati iz najbolje dve, a vozači imaju i dve trening vožnje. 
 
Organizator trke je Automobilsko sportsko udruženje “Racing Tribe” - “nGage Racing” iz Beograda, uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina i suorganizaciju AMK „Petrovgrad“. Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija (FIA) autoslalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već petu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu.