Zrenjaninski predškolci poručili s gradskog trga ''Zdravo, svete!''

Ples predškolaca, uz učešće 680 mališana predškolskog uzrasta iz zrenjaninskih vrtića, po četvrti put je održan danas na Trgu slobode. Manifestacija koju je Zrenjanin inicirao 2016. godine kao prvi grad u Srbiji, organizovali su Predškolska ustanova Zrenjanin i Grad Zrenjanin, a nazvana je “Zdravo, svete!”. Uz tu pesmu, koju su za ovu priliku komponovali naši sugrađani Marko Pejčić i Igor Dunđerski, mališani su plesali uz podršku svojih vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković. 
 
 
 
 
U crvenim i zelenim majicama, veselo i razigrano, predškolci su svojim vaspitačima, roditeljima, bakama i dekama, predstavnicima Grada Zrenjanina i Predškolske ustanove, kao i svojim sugrađanima okupljenim na Trgu slobode, njima svojstveno dočarali ono za šta su se pripremali u svojim vrtićima i poslali u svet još jednu lepu sliku iz našeg grada. 
 
Pre početka plesa, u ime Grada Zrenjanina, predškolce je pozdravio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i poručio da su oni budućnost našeg grada, neko za koga živimo, radimo i borimo se.
- Ova prelepa slika s našeg trga neće se videti samo u Zrenjaninu, već i u celoj Srbiji, drago mi je što je to tako. Želim vam, deco, srećan polazak u školu, da upoznate nove drugare i drugarice i da se uvek sećate trenutaka iz vrtića i onih s kojima ste proveli prve zajedničke godine - rekao je zamenik gradonačelnika. 
 
 
 
 
Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović istakao je dobru saradnju te ustanove s lokalnom samoupravom, što potvrđuje i zajednička organizacija plesa predškolaca. Budućim prvacima poželeo je uspeh u školi i dobro zdravlje, uz ubeđenje da će svi biti dobri i pošteni ljudi, a njihovi roditelji i vaspitači ponosni na njih.