Održana sednica Gradskog veća - još dva investitora zainteresovana za ulaganje u zoni ''Jugoistok''

Članovi Gradskog veća, na današnjoj sednici kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojili su Predlog Izmene i dopuna Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2019. godinu.
  
To je ujedno bila i jedina tačka dnevnog reda, a izvestilac je Violeta Kučanda Bogasenieva. Navela je da Skupština grada donosi program otuđenja građevinskog zemljišta za svaku kalendarsku godinu posebno. 
- Ovim predlogom izmene menja se program usvojen januara 2019. godine, naime, Skupština grada je 7. aprila usvojila odluku o donošenju plana detaljne regulacije radne zone Jugoistok 2, time se područje te radne zone proširilo sa dodatnom površinom za gradnju poslovnih i proizvodnih objekata i na taj način stvoreni su uslovi za dalje sistematsko planiranje otuđenja zemljišta u radnoj zoni za još 100.000 kvadratnih metara - kazala je Violeta Kučanda Bogasenieva.
  
 
 
Kako je navela, pored tog zemljišta u radnoj zoni planira se prodaja još jedanaest parcela u zonama porodičnog stanovanja na različitim lokalitetima u gradu ukupne površine od 6.500 kvadratnih metara.
 
Gradonačelnik Janjić je zatražio od predsednika Skupštine grada da za sutra, po hitnom postupku, zakaže sednicu na kojoj će se naći ova tačka. 
 
 
 
Gradonačelnik je nakon sednice rekao novinarima da je usvajanje te tačke proisteklo zbog interesovanja dva potencijalna investitora koji žele da dođu i ulažu u našem gradu.
- Odvojili smo sto hiljada kvadratnih metara koji će odmah posle Skupštine biti na oglasu, očekujemo da završimo sve vrlo brzo. Dakle, u najavi su dva nova investitora i za sada mogu reći samo toliko, ali, nadam se da ćemo ih ubrzo promovisati kao nove investitore - rekao je gradonačelnik Janjić.