Pomoć Zrenjanina ugroženom stanovništvu na teritoriji Kraljeva

Miroslav Sladojević, šef Odseka za odbranu i vanredne situacije Gradske uprave i Marčel Besu, pripadnik jedinice Civilne zaštite Zrenjanina nalaze se na području ugroženom od poplava, na teritoriji grada Kraljeva, gde su poslate mobilne pumpe za crpljenje vode iz poplavljenih domaćinstava. U pitanju je saradnja između štabova za vanredne situacije Zrenjanina i Kraljeva, a naš grad i gradonačelnik Čedomir Janjić ponudili su pomoć odmah po saznanju o nepogodama koje su zadesile pojedina naselja na teritoriji tog grada. 
 
 
 
Procenjeno je da je najugroženije selo Adrani, gde su najpre uključene pumpe u domaćinstvu porodice Radičević. Tehnička sredstva koja se koriste deo su nove i kvalitetne opreme jedinice Civilne zaštite opšte namene Grada Zrenjanina, a donete su tri mobilne pumpe kapaciteta 1.300 litara u minutu. Ekipa iz Zrenjanina boraviće na terenu koliko bude potrebno, u dogovoru sa domaćinima iz Kraljeva. 
 
 
 
Akcijom pomoći Kraljevu rukovodi Miroslav Sladojević, a ugroženo područje posetio je i pomoćnik gradonačelnika Kraljeva Nikola Radević. 
 
Fotografije: Grad Kraljevo