Rvački vikend u Zrenjaninu, održana dva međunarodna turnira mlađih kategorija

U godini u kojoj zrenjaninski rvački sport obeležava izuzetan jubilej, jedan vek od osnivanja Rvačkog kluba “Proleter”, višestrukog državnog prvaka i rasadnika evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona, naš grad je proteklog vikenda bio uspešan domaćin dva međunarodna turnira u mlađim kategorijama. Nadmetali su se budući šampioni, i sudeći po viđenom na strunjačama, za budućnost ovog sporta ne treba brinuti ni u našoj zemlji, ni u regionu.
 
 
 
 
 
U hali sportova “Medison”, u petak je održano prvo kolo Centralno-evropske lige za rvače uzrasta do 15 godina, a u timu Vojvodine nastupilo je 7 takmičara iz zrenjaninskog “Proletera”. Otvaranju tog takmičenja prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. Sutradan je više od 200 mladih rvača uzrasta od 11 do 15 godina iz 12 zemalja učestvovalo na 14. Međunarodnom memorijalnom rvačkom turniru „Darko Nišavić“ i 6. Kupu malih šampiona. Posvećen istaknutom sportisti, rvaču „Proletera“ i jugoslovenskom reprezentativcu Darku Nišaviću (1952-2005.), Memorijal je od pre šest godina i Kup malih šampiona, turnir pionira, na kom se okupljaju najmlađi takmičari iz više zemalja u ovom, u Srbiji i Zrenjaninu jednom od najtrofejnijih sportova.    
 
 
 
 
Memorijal „Darko Nišavić“ svečano je otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, a uspešan domaćin ovogodišnjeg, kao i svih prethodnih turnira, bio je rvački klub “Proleter”, čiji su takmičari, takođe, postigli i veoma zapažene rezultate.