Uspešno vožena autoslalom trka ''Nagrada Banata 2019 - 2. autoslalom Zrenjanin''

Na licenciranoj stazi u industrijskoj zoni „Bagljaš - Elemir“ u Zrenjaninu održana je autoslalom trka ”Nagrada Banata 2019 - 2. autoslalom Zrenjanin“. Nakon prošlogodišnje premijere, trka je i ovoga puta okupila brojne poklonike te vrste vožnje, koji su se nadmetali u tri grupe i 11 klasa, a vozili su na stazi dužine 2180 metara, na delu obilaznice oko Zrenjanina i sa startom na kraju Železničke ulice. 
 
Nakon dve trening vožnje i upoznavanja vozača sa stazom, održane su tri takmičarske vožnje, od kojih su se bodovali rezultati iz najbolje dve. Učestvovalo je 67 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a trka je bodovana i za Centralnoevropski šampionat.
 
 
 
 
Organizator trke bilo je je Automobilsko sportsko udruženje “Racing Tribe” - “nGage Racing” iz Beograda, uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina i suorganizaciju AMK „Petrovgrad“. Jedan od organizatora, Uroš Simić, zadovoljan je viđenim u Zrenjaninu i kaže da su trke protekle bez incidenata. Navodi da su vozači pohvalili konfiguraciju staze, a da su učešće uzele u četiri žene.
 
U ime Grada Zrenjanina, start trke je označio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura kome je, nešto kasnije, pripala čast i da uruči priznanja najuspešnijima i dodeli pobedničke pehare. 
 
 
 
 
Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija (FIA) autoslalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već petu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu.
 
 
 
 
Fotografije: Miodrag Jevtić i Željko Šemić