''Dani piva'', po 34. put

Uz vatromet i tradicionalnu zdravicu na Žitnom trgu je u utorak uveče svečano otvorena 34. po redu manifestacija „Dani piva“. Posetioce prve večeri „Dana piva“ je pozdravio direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.
 – Napravili smo dobar program. Trudili smo se da budu zadovoljni svi oni koji dođu da se druže sa nama narednih nedelju dana. Želja nam je da program, koji se održava na više od 40 lokacija, bude posećen i da nas ove godine bude više od pola miliona – poručio je Ljubotina.
 
 
 
 
Okupljene na Žitnom trgu pozdravio je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.
 – Prozivaju me da mnogo pričam i puno obećavam, a večeras ću vam obećati samo jedno – da ću biti kratak. U ime gradonačelnika, i u svoje lično ime, želim vam da narednih dana uživate u bogatom programu. Očekujemo da će ove godine biti rekordna posećenost i dobra zabava – kazao je Radišić.
 
Usledila je zdravica koju je, po tradiciji, održao zrenjaninski glumac Prvoslav Zakovski.
– Nazdravlje vam prijatelji dragi, zvani i nezvani. Svi ste nam dobro došli, ako ste veseli i žedni. Man’te brigu, priđ’te bliže, od lepote pivo stiže. Kao što je jedan onaj što je gladan, tako je i bedan onaj što je žedan. E, da li je istina, ili mi se sniva, pa ovo su 34. zrenjaninski „Dani piva“. Nek vam bude veselo slavlje, živi bili i ajd uzdravlje – nazdravio je Zakovski.
 
 
 
Usledili su koncerti rok-veterana domaće muzičke scene, Đorđa Davida i Alena Islamovića. 
 
Sinoć, druge večeri manifestacije, su na Žitnom trgu održani koncerti benda „Dino Dvornik Experience“ i Kikija Lesendrića. Večeras (četvrtak), nastupaju Amajlija (od 21 čas) i Zana (od 23 časa).