Nastavljena izgradnja kanalizacije u Elemiru, gradonačelnik obišao radove

Najznačajniji infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje u Elemiru je izgradnja kanalizacione mreže u ovom selu. Tim povodom, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, obišao je radove koji su uveliko u toku. 

 

 

- Planirano je da se u ovoj fazi uradi 1,4 kilometra mreže, čija je vrednost više od 11 miliona dinara. Po završetku ove faze biće realizovano preko 80 posto radova na kanalizaciji u Elemiru. Ovi radovi izvode se sredsvima mesnog samodoprinosa i budžeta Grada Zrenjanina – istakao je predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki.

 

 

On je napomenuo da je okvirni rok za dovršetak kompletne kanalizacije u selu kraj 2021. godine. Najavio je da se u Elemiru pripremaju i drugi poslovi, kao što su čišćenje divljih deponija, ali i projekti izgradnje biciklističkih staza od sela do Babatova na Tisi i u drugom smeru do Zrenjanina.

 

 

Gradonačelnik Janjić bio je zadovoljan dinamikom radova u Elemiru.

- U gradnji fekalne kanalizacije najdalje smo odmakli u Elemiru, kada su u pitanju naseljena mesta. Radovi će možda i pre najavljenog roka biti završeni. Ide nešto sporije, jer nema plaćanja priključka, a mi se trudimo da sve isfinansiramo bez učešća građana. Veoma sam ponosan na tu činjenicu – rekao je Janjić prilikom obilaska radova u Elemiru.

 

On je podsetio da je izgradnja kanalizacije započeta i u Melencima, Ečki, Kleku, Lazarevu, Lukićevu i Stajićevu. Janjić je najavio intenziviranje radova na gradnji kanalizacione mreže u tim selima u narednom periodu, kao i početak gradnje u još dva naseljena mesta.

 

 

- Radovi će se izvoditi u jesen ove i naročito na proleće sledeće godine, a priključak će biti besplatan i za žitelje tih mesta – najavio je Janjić, uz podsećanje da je sam grad Zrenjanin pokriven kanalizacionom mrežom gotovo stopostotno.

 

U ime izvođača radova, firme „Graditelj NS“, Branko Kikanović referisao je da se trenutno radi takozvani sliv 8, i da su urađeni priključci za parnu stranu u ulici Žarka Zrenjanina. Preostalo je još oko 400 metara trase, a ova faza radova biće završena za dvadesetak dana, naglasio je on.