Povorka fijakera iz Gradske bašte najavila početak 34. ''Dana piva''

Kao i prethodnih godina, iz Gradske bašte su danas, u prepodnevnim časovima, svečano ispraćeni fijakeri i tamburaši,koji gradskim ulicama, uz besplatno točenje piva, pozivaju Zrenjanince da dođu na 34. ”Dane piva”, koji se zvanično otvaraju sutra uveče, 27. avgusta.
 
 
 
Povorku je ispratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima i predstavnicima Turističke organizacije grada Zrenjanina, uz poziv Zrenjanincima i njihovim gostima da posete manifestaciju i njene mnogobrojne programe.
- Danas, praktično, kreću 34. “Dani piva”, najveća manifestacija, sa najvećim brojem gostiju, očekujem pre svega lepo vreme, za ostalo smo se mi potrudili, posetioce očekuje veliki broj izvođača, različita dešavanja na 40 lokacija i očekujemo blizu pola miliona ljudi, a ako bude nekih pozivnih iznenađenja, možda ih bude i više. Ove godine, naravno, nastupamo opet i sa “Zrenjaninskim pivom”, velikim projektom sa “Karlsbergom”, gde dva dinara od svake prodate flaše ide u poseban fond iz kog će se finansirati kupovina najveće kraft pivare koja može da se nabavi i koja će biti instalirana u krugu stare pivare, u Ulici Vojvode Petra Bojovića, tako da na taj način hoćemo i da obnovimo proizvodnju piva u našem gradu - rekao je gradonačelnik Janjić.    
 
 
 
 
Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i ovoga puta je istakao da su “Dani piva” brend grada Zrenjanina i da su sve pripreme za organizaciju i održavanje manifestacije obavljene u najboljem redu. 
- Nadam se da će svi oni koji će doći u Zrenjanin ovih dana otići s najboljim mogućim utiscima. Program je zaista raznovrstan, pokušali smo da odgovorimo svim željama i obavezama i zaista očekujem da u narednih sedam dana, na gradskim trgovima i svim ostalim lokacijama, 34. “Dani piva” proteknu u najboljem mogućem redu. Ovo je referenca koju stičemo godinama, ove godine našli smo se i na evropskoj mapi festivala pića, kao jedna od retkih manifestacija s ovih prostora koja ima tu karakteristiku i naša je obaveza da svake godine budemo sve bolji i organizovaniji - naglasio je Ljubotina. 
 
 
 
 
Tradicionalnu zdravicu pivu u čast, pred polazak fijakera, i ovoga puta izrekao je glumac zrenjaninskog NP "Toša Jovanović" Prvoslav Zakovski.