Prijem za vaterpoliste ''Proletera'', nove članove prve-B lige Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, ugostio je danas u Gradskoj kući igrače, članove stručnog štaba i rukovodstvo vaterpolo kluba “Proleter”, povodom plasmana u viši rang takmičenja - prvu-B ligu Srbije. Uspeh je postignut nakon osvajanja drugog mesta u nedavno završenom drugoligaškom takmičenju, a nijanse su presudile da naša ekipa na kraju prvenstva ne bude i šampion. U svakom slučaju, osnovni cilj je postignut i mlada ekipa vaterpolista “Proletera” se plasirala u viši rang takmičenja. 
 
 
 
Čestitajući igračima, trenerima i rukovodstvu kluba na uspehu, gradonačelnik je istakao značaj ovog rezultata ne samo kroz takmičarski i sportski aspekt, već, pre svega, za popularizaciju plivanja i potrebe da svako dete u gradu nauči da pliva, a da kasnije, iz te masovnosti, proistekne i kvalitet neophodan za bavljenje vaterpolom. 
 
Kapiten ekipe Luka Bosić poklonio je gradonačelniku loptu s potpisima igrača, istakavši da su se vredno pripremali za drugoligašku sezonu, što je donelo i rezultat. 
- Radili smo s jednim od najboljih trenera u Srbiji i mislim da smo dobro odgovorili na sve njegove zahteve. Trenirali smo dva puta dnevno više od dva meseca, što je na kraju krunisano osvajanjem drugog mesta i plasmanom u viši rang. Ostaje možda žal i za tim prvim mestom, ali smo ispunili glavni cilj, ulazak u prvu-B ligu. Nadam se da ćemo i u ovom rangu postići dobre rezultate, jer imamo izuzetne uslove za treniranje, možda i najbolje u Srbiji - naglašava Bosić.  
 
 
 
Trener ekipe, Nenad Vasilevski, angažovan je kao vrhunski stručnjak i svojim radom opravdao je očekivanja rukovodstva kluba. 
- Uspeli smo da ostvarimo prvi cilj, ulazak u viši rang takmičenja, a u toku takmičenja uspeli da postignemo i jedan rekord, jer smo dali 208, a primili 50 golova. To je redak poduhvat, bez obzira na rang takmičenja, a što se tiče same finalne utakmice protiv “Vukova” sa Novog Beograda, do zadnjeg momenta smo bili u igri da osvojimo pehar. Naša ekipa veoma je mlada, domaći igrači u proseku imaju svega 17 godina, ali su uspeli da sve izdrže tokom priprema i da aktivno učestvuju u ostvarenju cilja - kazao je Vasilevski. 
 
 
 
Predsednik kluba, poznati zrenjaninski privrednik Dragoljub Bjeloglav, podseća da je na početku drugoligaške sezone zacrtan cilj ulaska u viši rang takmičenja. Zahvalio se gradonačelniku na današnjem prijemu, kao i na podršci grada radu i planovima kluba.
- Nadali smo se da ćemo uspeti da se plasiramo u viši rang, ali nismo bili sigurni da ćemo to ostvariti. Pojačali smo se po pitanju struke, angažovali kvalitetnog trenera za kog kažu da je poznato trenersko ime u Srbiji, koji je uspeo da dovede i odgovarajuća pojačanja u skladu s mogućnostima kluba. Ono što je meni jako drago jeste da su naši momci, Zrenjaninci, odigrali veoma važnu ulogu u osvajanju tog plasmana i pokazali veliku ozbiljnost u radu i trud - rekao je Bjeloglav.
 
 
 
Još je dodao da podrška klubu, osim od strane Grada Zrenjanina, stiže i od lokalne privrede i sponzora, kao i od klupskih članarina, a izrazio je očekivanja da će određena finansijska sredstva stići i od države, kako je to nedavno najavio ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.
- Vaterpolo je sport za koji se ne može očekivati da bude samoodrživ, pomoć je, dakle, neophodna, ali je činjenica da ga sve više dece trenira i da u Zrenjaninu dobija na popularnosti. Ovaj rezultat će sigurno uticati da okupimo veći pul sponzora, a najavljena pomoć Ministarstva je svakako još jedna dobra vest, jer svi znamo da je vaterpolo naš najtrofejniji sport i treba da ga negujemo - zaključio je predsednik VK “Proleter” Dragoljub Bjeloglav.