Radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže u centru grada

JKP “Gradska toplana” izvodi obimne radove na rekonstrukciji i izgradnji vrelovodne mreže u centru Zrenjanina, na potezu od EGŠ “Nikola Tesla” do bolnice za plućne bolesti “Dr Vasa Savić”, u Petefijevoj ulici. Trasa radova preseca dvorište OŠ “Vuk Karadžić”, Gradsku baštu, Ulicu Miroslava Tirša - gradski parking, parking JKP “Vodovod i kanalizacija” i Petefijevu ulicu. 
 
 
 
 
Iz tih razloga, tokom trajanja radova van funkcije je parking na lokaciji “stare pijace”, a u jednodnevnom prekidu je bio i saobraćaj u Ulici dr Slavka Županskog (Narodnog fronta). Iz “Gradske toplane” mole sugrađane da budu strpljivi i da koriste alaternativne saobraćajnice u ovom periodu, kao i da izbegavaju eventualno parkiranje vozila u zoni radova.
 
 
 
 
Radovi su počeli pre mesec dana, a kako se navodi na gradilišnoj tabli, rok za završetak je 15. oktobar, odnosno početak nove grejne sezone. Izvođač građevinskih radova je zrenjaninsko preduzeće “MV Invest” d.o.o, a mašinsko-montažnih radova “Goal” d.o.o, takođe iz Zrenjanina. 
Kako navode u JKP “Gradska toplana”, rekonstrukcija vrelovoda izvodi se i u Baranjskoj ulici, na teritoriji MZ “Zeleno polje”, u dužini od 380 metara.