Rehabilitacija državnog puta u Ulici Žarka Zrenjanina - obustava saobraćaja do sredine septembra

U toku su radovi na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 13, deonica Kikinda-Zrenjanin, na lokaciji Ulica Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu. Radovi su počeli 14. avgusta i od tada je na snazi obustava saobraćaja celom ulicom, od raskrsnice s Ulicom Brigadira Ristića, do raskrsnice s obilaznicom oko Zrenjanina, saopštilo je JP “Putevi Srbije”. 
 
 
 
Vozači koji se kreću tim delom grada, s obzirom da se radi o jednoj od dužih ulica u gradu, dužine 2,1 kilometar, Ulicu Žarka Zrenjanina mogu “preseći” na dva mesta - između Makedonske i Veselina Masleše, kroz kružnu raskrsnicu i između 7. jula i Gradske pijace. Alternativni pravci kretanja su ulice Železnička, Patrijarha Pavla, Ive Lole Ribara, Cara Lazara i Cara Dušana, odnosno obilaznica oko grada za vozila koja dolaze iz pravca Kikinde. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.
 
 
 
 
Zatvoreni su izlazi na Ulicu Žarka Zrenjanina iz svih preostalih bočnih ulica - Voje Tankosića, Zelengorske, Ličke i Bosanske, s jedne strane, odnosno Miloša Crnjanskog, Kočine, Elemirskog druma, Mišarske i Kalvarijske, s druge strane
 
Celom dužinom ulice uklonjen je asfalt i u toku su radovi na nivelisanju i postavljanju novih kanalizacionih šahtova, koji su i ranije ovde predstavljali najveći problem. Asfalt je uklonjen i iz bočne ulice ka Gradskoj pijaci, odnosno ka prodavnici “Maksi”, koja je namenjena samo za kretanje autobusa u javnom prevozu i ova saobraćajnica će takođe u potpunosti biti obnovljena. Radove izvodi preduzeće "Vojput" iz Subotice.
 
 
 
 
Predviđeno je da radovi traju do 14. septembra. Vozači se pozivaju na oprezniju vožnju u zoni radova i poštovanje saobraćajne signalizacije.