Zrenjaninska filharmonija ponovo oduševila više hiljada gledalaca na Trgu slobode

Lepa, sada već petogodišnja tradicija, nastavljena je i sinoć, a Zrenjaninska filharmonija, s gostima, održala je još jedan sjajan koncert na Trgu slobode, pred više hiljada gledalaca. Kada je 2015. godine rekonstruisan centralni gradski trg i pretvoren u pešačku zonu, rodila se ideja da upravo zrenjaninski muzičari otvore ovu najveću gradsku koncertnu scenu u gradu. Publika je to sjajno prihvatila, a interesovanje za nastupe filharmonije raslo je iz godine u godinu do te mere da je danas teško i zamisliti “Dane piva” i koncerte na Trgu slobode koje ne otvara upravo “Zrenjaninska filharmonija”.
 
 
 
 
Tako je bilo i sinoć, na koncertu nazvanom “Veče pod zvezdama“, koji je Zrenjaninska filharmonija održala pod dirigetntskom palicom Mikice Jevtića, uz solističke nastupe Pamele Kiš Ignjatov (sopran), Višnje Popov (mecosopran) i Vase Stajkića (bariton).
 
U publici su sinoć bili i gosti Grada Zrenjanina i gradonačelnika Čedomira Janjića, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, kao i operski pevač Bela Mavrak. Koncertu su prisustvovali i ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević, kao i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević. 
 
 
 
 
Zrenjaninska filharmonija pripremila je šarolik repertoar, u kom su se našle popularne operske arije, ali i obrade napolitanskih pesama, ruskih romansi i bečkih i ruskih valcera. Nije izostao ni bis, s popularnim Ofenbahovim “Orfejom u paklu” i “Kan-kanom”. 
 
Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar najavio je još jedan nastup, zajednički koncert NS Big benda i Zrenjaninske filharmonije, pod nazivom “Dame Evrovizije”, sutra, 31. avgusta, od 22 časa, uz direktan TV prenos na Drugom programu Radio-televizije Srbije. Pod dirigentskom palicom dirigenta i aranžera novosadskog “Big benda” Fedora Vrtačnika, na zrenjaninskom Trgu slobode nastupiće četiri pevačice koje su nas predstavljale na takmičenju “Pesma Evrovizije” - Nevena Božović, Jelena Tomašević, Saška Janković i Bojana Stamenov.