Održane moto-trke ''Nagrada Zrenjanina 2019''

Na licenciranoj stazi u industrijskoj zoni "Jugoistok - Ečka" proteklog vikenda održane su moto trke klasik šampionata Srbije u četiri divizije, koje se poduju za Balkanski šampionat i za nacionalni šampionat Srbije. Pod nazivom "Nagrada Zrenjanina", sada već treći put su trke uspešno organizovali Auto-moto klub "Petrovgrad" i Grad Zrenjanin.
 
 
 
 
Prvog dana  ovog moto spektakla, šampionat je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je potom označio i start prve trke. Ceremoniji je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.
 
 
 
 
Odlični vremenski uslovi i dobro pripremljena staza privukli su i brojne gledaoce, koji su mogli da uživaju u nadmetanju vozača u šest kategorija - „125 -sport production“, „MK 50“ i „MK 125“,  „MK 250“ i „MK 500“ – „open special“ i „old time“. 
 
Ukupno je u svim klasama prijavljeno više od 40 takmičara. Pored domaćina, AMK "Petrovgrad", učesnici su stigli iz više gradova Srbije, a nastupili su i takmičari iz Rumunije, koji su postigli i zapažene rezultate.