Počeli radovi na uređenju dela prostora Centralne pijace, sredstvima Grada i Republike

Pre nekoliko dana počeli su radovi na komunalnom uređenju dela prostora Centralne pijace i njegovo privođenje planiranoj nameni, u ukupnoj vrednosti investicije od 21 milion dinara. Radovi se finansiraju iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koji je opredelio Gradu Zrenjaninu 16 miliona dinara, i budžetskih sredstava Grada Zrenjanina, u iznosu od 5 miliona dinara.
 
 
 
 
Podsećamo, ugovor o realizaciji odobrenih sredstava za finansiranje projekta “Uređenje prostora Nove pijace u Zrenjaninu” potpisan je krajem aprila u Beogradu, a potpise na ugovor stavili su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.
 
Kompleks Centralne pijace u Zrenjaninu, obuhvaćen Planom detaljne regulacije, zauzima površinu od 16,6 hektara. Započeti radovi izvode se na površini od oko 5.000 kvadratnih metara, a podrazumevaju izgradnju magacinskog prostora i pijačnog prostora za prodaju robe iz kamiona i prikolica. Na ovaj način rešio bi se problem nedovoljnih mesta za prodaju robe iz kamiona i prikolica i pijaca opremila novim komunalnim sadržajima. Prostor, čije je uređenje počelo, nalazi se iza sadašnjeg “buvljaka” i proteže koritom nekadašnjeg (“turskog”) Begeja, prema Makedonskoj ulici.