Prijem u Gradskoj kući za slavljenike - predstavnike RK ''Proleter'' i njihove goste

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura primili su juče, u Gradskoj kući, predstavnike Rvačkog kluba “Proleter”, Rvačkog saveza Srbije i njihove goste koji su svojim prisustvom uveličali obeležavanje 100. godišnjice rvačkog sporta u Zrenjaninu. 
 
Uz predsednika RK “Proleter” Bobana Cekića i predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića, prijemu su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza Srbije, svetski i olimpijski šampion u rvanju i nekadašnji član “Proletera” Davor Štefanek, kao i predstavnici rvačkih saveza Severne Makedonije, Bosne i Hrecegovine i Hrvatske i rvačkog kluba “Honved” iz Budimpešte, koji je učestvovao na turniru povodom obeležavanja jubileja rvanja u Zrenjaninu. 
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Santovac istakao je da je u pitanju veliki jubilej i da je tokom bogate rvačke istorije u našem gradu osvojeno mnogo trofeja i medalja na najvećim svetskim takmičenjima.
- Jubilej je iskorišćen i da našim sugrađanima približimo rvanje, na glavnom trgu organizujemo mečeve koji su sjajno posećeni i to je prilika za neke Zrenjanince i da se upoznaju s ovim sportom. Rvanje je nešto što je i doprinelo promociji grada Zrenjanina svih ovih godina, klub sjajno radi i svi koji žele da se bave ovim sportom imaju priliku za to u “Proleteru”. Srbija se ponosi osvojenim medaljama na međunarodnoj rvačkoj sceni, a nama je posebno drago što značajan deo tih medalja potiče baš od rvača iz zrenjaninskog “Proletera”. Grad će i dalje nastaviti da pomaže klubu, a siguran sam da je organizacija u klubu postavljena tako da će i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate - kazao je zamenik gradonačelnika. 
 
 
 
 
On je predsedniku Rvačkog kluba “Proleter” Bobanu Cekiću uručio plaketu povodom jubileja, za izuzetan doprinos razvoju rvanja i sporta uopšte u gradu Zrenjaninu. 
 
Zahvaljujući na priznanju, čelnik RK “Proleter” rekao je da su sva dešavanja organizovana povodom jubileja usmerena ka daljoj afirmaciji rvačkog sporta u Zrenjaninu i Rvačkog kluba “Proleter”, kao najtrofejnijeg sportskog kolektiva u gradu. 
- Nadam se da smo uspeli da opravdamo ovaj naš rad i našu organizaciju, koju ćemo težiti i da usavršimo u budućnosti i da ovo slavlje nastavimo kroz svaki naš naredni rezultat, i da ćemo uspeti i da uveličamo vrednost sporta u ovom gradu. Naredni period je uvek novi izazov i uz ovakve rezultate zahteva još bolju organizaciju, dobre sportske radnike, normalno rvače, da bi se uspeh održao i povećao. Prvo što sledi je svetsko prvenstvo u Kazahstanu, već u septembru, gde očekujemo da se neki od naših rvača kvalifikuju za Olimpijske igre, naredne godine u Tokiju - naglasio je Cekić tokom jučerašnjeg prijema u Gradskoj kući.