Završena rehabilitacija kolovoza u Ulici Žarka Zrenjanina, u očekivanju izmeštanja saobraćaja na obilaznicu

Dve nedelje pre najavljenog roka, završeni su radovi na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 13, deonica Kikinda-Zrenjanin, na lokaciji ulice Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu i saobraćaj se od subote, 31. avgusta, neometano odvija celom njenom dužinom. 
 
 
 
 
Radovi su izvedeni u dužini od 2,1 kilometar, u potpunosti je zamenjena asfaltna podloga, a veliki broj kanalizacionih šahtova koji su predstavljali i najveći problem za učesnike u saobraćaju u prethodnom periodu, zamenjen je šahtovima s betonskim ojačanjem. Nov asfalt postavljen je i u   bočnoj ulici ka Gradskoj pijaci, odnosno ka prodavnici “Maksi”, namenjenoj isključivo za kretanje autobusa u javnom gradskom prevozu. Izvođač radova bilo je preduzeće “Vojput” iz Subotice.
 
 
 
 
 
S obzirom da se radi o deonici državnog puta, radovi su u potpunosti finansirani iz budžeta Republike Srbije, u iznosu od oko 40 miliona dinara, a investitor je JP “Putevi Srbije”. Ulica Žarka Zrenjanina izuzetno je opterećena tranzitnim saobraćajem, ali bi ta situacija uskoro trebalo u znatnoj meri da se promeni. Naime, završetkom dela obilaznice oko Zrenjanina, koja se intenzivno gradi u dužini od 3,7 kilometara, steći će se uslovi da se najveći deo tranzitnog saobraćaja preusmeri iz ulica Žarka Zrenjanina, Mihajlovačkog druma, Prvomajske, 6. maja, Principove, Miletićeve i praktično, duž cele magistrale, što će umnogome uticati ne samo na povećanje bezbednosti građana, učesnika u saobraćaju, već i na očuvanje saobraćajne infrastrukture u samom gradu.