Zrenjanin uspešan domaćin državnog prvenstva Specijalne olimpijade Srbije u atletici

Zrenjanin je juče bio uspešan domaćin državnog prvenstva Specijalne olimpijade Srbije u atletici. Kao i prilikom sličnih takmičenja održanih u našem gradu u prethodnom periodu, i ovoga puta je sportistima iz ove populacije pružena maksimalna mogućnost da na sportskom borilištu iskažu sve svoje potencijale, ali i da ostatak dana provedu u druženju i prijatnom raspoloženju. 
 
 
 
Takmičenje je, nakon defilea učesnika ovog državnog prvenstva i otpevane državne himne od strane profesorke solo-pevanja Ane Aleksić Šajrer, otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.
 
Kako ističu organizatori, počastvovani su što im se pružila prilika da baš oni, atletičari Specijalne olimpijade Srbije, prvi isprobaju novu atletsku stazu na Gradskom stadionu. Takmičilo se svih 12 ekipa koje su uključene u sistem SO Srbije - iz Pirota, Jabuke, Beograda, Pančeva, Čačka, Vranja, Kragujevca, Niša, Leskovca, Novog Sada, Kruševca, uz domaćina takmičenja, ekipe "Hendi sport" iz Zrenjanina.
      
 
 
 
Igre su protekle u najboljem redu, uz puno pohvala kolega, kao i direktora Specijalne olimpijade Srbije Aleksandra Stanojevića. Nije izostao ni sportski uspeh domaćina, koji je u svojim redovima imao i osvajače olimpijskih odličja. Sportisti "Hendi sporta" osvojili su pregršt medalja, od toga su četiri nova državna prvaka, tj. osvajači zlatnih medalja u prvoj diviziji.