Novi dečiji vrtić na ''Putnikovu'' u završnoj fazi izgradnje

Radovi na izgradnji kompleksa Predškolske ustanove Zrenjanin - novog dečijeg vrtića u zrenjaninskom stambenom naselju “Putnikovo”, na teritoriji mesne zajednice “Bolnica - Berbersko”, u završnoj su fazi.
 
Na samom objektu su završeni svi građevinski radovi, postavljena je kompletna stolarija, urađena spoljna fasada, zaštitna ograda, kao i rasveta u dvorištu objekta. Ofarbani su unutrašnji zidovi i plafoni i postavljeni sanitarni čvorovi. Trenutno se izvode radovi na popločavanju prilaznih staza vrtiću i oko njega, dok se u unutrašnjosti vrše pripreme za postavljanje podnih obloga.   
 
 
 
 
Površina objekta je 742,62 m2. Vrtić je izgrađen na parceli površine 2448,34 m2, na prostoru između ulica Rajka Rakočevića, Vojvode Stepe i Kočićeve. Glavni ulaz je iz Ulice Rajka Rakočevića.
 
Naručilac radova je Republika Srbija - Ministarstvo privrede, a investitori Republika Srbija i Grad Zrenjanin, uz podršku Evropske investicione banke, a prema zaključenom ugovoru za javnu nabavku izgradnje, ugovorena vrednost radova je 55.028.918,60 dinara bez PDV. Grad Zrenjanin je za tu namenu opredelio 38.630.301 dinara.
 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da već dugo postoji potreba za jednim ovakvim objektom u tom delu grada i da će njegovim otvaranjem biti rešen problem organizovanog smeštaja mališana sa teritorije MZ “Bolnica-Berbersko”. Rekao je da će ovaj savremeni vrtić u naselju “Putnikovo” ne samo omogućiti prihvat većeg broja mališana, već i obezbediti uslove za njihov boravak po najvišim standardima. 
 
Kako je ranije navedeno, očekuje se da ovaj vrtić počne s radom u drugom polugodištu tekuće školske godine, a u planu je početak izgradnje još jednog vrtića, u najvećem gradskom naselju “Bagljaš”. 
 
  
 
 
Vrtić u naselju “Putnikovo” biće dvadeset prvi objekat u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin. U gradu trenutno, u punom kapacitetu, radi 19 vrtića plus vrtić na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.