Преко пет стотина пливача на 27. пливачком митингу у Зрењанину

Поводом Пливачког митинга Гран при - Куп Зрењанина 2019. одржана је данас конференција за новинаре на којој су говорили директор такмичења Драган Јоцић и помоћник градоначелника Симо Салапура.

Преко пет стотина пливача на 27. пливачком митингу у Зрењанину

Такмичење, на градском базену, организују Пливачки савез Србије и Пливачки клуб “Пролетер” из Зрењанина.
Најављујући митинг Симо Салапура је истакао да је реч о још једној значајној спортској манфестацији која се одржава у нашем граду. 
- Највећи митинг оваквог типа у нашем региону и сигурно је да је то још једна од манифестација која промовише наш град и пливачки спорт, али и додатно обогаћује квалитет садржаја овде код нас у граду, граду који ми волимо да назовемо Град спортова - казао је он.
 
Рекао је и да се очекује пет стотина учесника, а да манифестација има и хуманитарни карактер.
- Очекујемо и носиоце олимпијских норми, као и обарање државних, националних рекорда и личних рекорда, а то је нешто што ово такмичење сврстава у ред најквалитетнијих такмичења у ширем региону - рекао је Салапура.

Преко пет стотина пливача на 27. пливачком митингу у Зрењанину

Изразио је и задовољство што је Зрењанин домаћин овако значајног такмичења захваливши ПК “Пролетер” који успешно организује такмичење низ година уназад и тако на најбољи начин промовише наш град. 
Куп, 27. по реду, ће како је најавио Драган Јоцић почети у четвртак 30. октобра и трајаће пет дана, специфично је такмичење са финалом и полуфиналом.
- Очекује нас учешће 500 пливача из 11 земаља са десетак сениорских репрезентатицваца и много јуниорских из региона. Подсетићу да је прошле године оборено преко 60 рекорда Србије и митинга. Као директор такмичења сам веома задовољан, јер, ти рекорди митинга јесу неки показатељ колико је митинг јак. На листи тих рекорда су велика светска имена и то само показује квалитет митинга - казао је Јоцић.
Најавио је и учешће око 60 клубова, од чега четредесат домаћих, квалификације су пре подне од 10 часова, док су финална такмичења на програму од 18 часова сваког дана. ПК “Пролетер” учествује са преко шездесет такмичара.
- Позивамо и суграђане да подрже наше пливаче и виде брзо пливање - поручио је Јоцић.   
Почетак митинга је у четвртак у 17.45 часова.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5515/Logo_KUP_19_grand_prix.jpg