Rekonstruisano dečije igralište u zrenjaninskom naselju ''4. jul''

Kako je i najavljeno prilikom posete gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kada je kompanija “Konzul - Ameropa grupa” uručila ček gradonačelniku za donaciju kojom će ta kompanija finansirati rekonstrukciju dečjeg igrališta u zrenjaninskom naselju “4. jul”, projekat je realizovan a dečije igralište je u potpunosti rekonstruisano.
 
 
 
 
Gradonačelnik je danas sa saradnicima obišao potpuno renovirano dečije igralište, i ovom prilikom se zahvalio kompaniji “Konzul” na socijalnoj odgovornosti i istakao:
''Nažalost, danas nema mnogo kompanija koje sprovode ovakve i slične akcije, i zato sam danas ovde, da pozdravim sve napore i ukažem poštovanje predstavnicima “Konzula”, ali i da pozovem druge kompanije na društvenu odgovornost. Vidite da su deca zadovoljna i da im novo igralište izaziva veliku sreću, baš iz tog razloga želim da i druge kompanije koje posluju u našem gradu slede ovaj primer. Mi rekonstruišemo gradska igrališta, kao i ona u naseljenim mestima, u narednih šest meseci očekuje nas izgradnja novih igrališta, ali i otvaranje dečjeg vrtića u naselju “Putnikovo”, u čijem će okruženju takođe biti postavljeno jedno savremeno igralište, po svim standardima i novim propisima”, istakao je Janjić.
 
 
 
 
 
Od ideje do realizacije ovog projekta prošlo je nešto više od četiri meseca, te je i ova rekonstrukcija podrazumevala primenu najsavremenijih standarda u cilju što veće bezbednosti korisnika, u ovom slučaju dece koja će boraviti na igralištu.
“Kao što smo i obećali na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, rekonstrukcija jednog dečijeg igrališta urađena je baš ovde u Zrenjaninu, gde je prisutan možda i najveći deo naše privredne aktivnosti. Posebno je zadovoljstvo ovakav projekat realizovati upravo u rodnom gradu, i to za naše najmlađe sugrađane“, rekao je Marko Slijepčević, izvršni direktor kompanije „Konzul“.
 
 
 
 
Rekonstruisano igralište sa gradonačelnikom su obišli i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, pomoćnik gradonaćelnika Simo Salapura i sekretar gradske skupštine Milan Mrkšić. Prvi su ga, i s velikim zadovoljstvom, oprobali mališani iz obližnjeg vrtića “Poletarac”, Predškolske ustanove Zrenjanin.