Uspeh zrenjaninskih šotokan karatista na prvenstvu sveta - prijem kod zamenika gradonačelnika

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac priredio je prijem za članove zrenjaninskog karate kluba “Banat”, koji su učestvovali na svetskom prvenstvu u šotokan karateu u Karlovim Varima i ostvarili zapažen rezultat. Šampionat, 27. po redu, održan je od 11. do 13. oktobra u čuvenom češkom turističkom mestu, uz učešće oko 2.500 takmičara iz 38 zemalja. Naši takmičari nastupili su u nekoliko kategorija i ostvarili osam plasmana za medalju - tri prva, tri druga i dva treća mesta. 
 
 
U kategoriji juniora, ekipno su u sastavu reprezentacije Srbije osvojili bronzanu medalju Ljubinko Dostanić, Aleksandar Jovanov i Slavko Vučetić. Pojedinačno su, u borbama, drugo mesto osvojili Ljubinko Dostanić i Aleksandar Jovanov, a treće mesto Slavko Vučetić. Danila Martinović osvojila je drugo mesto u katama u konkurenciji kadetkinja, dok je najveći uspeh zabeležen u mlađem uzrastu, sa tri osvojena prva mesta. 
 
Zlatne medalje osvojili su Mlađen Milanović, Anđela Živanović (oboje u borbama, pojedinačno), dok je Stefan Živanović bio najuspešniji u katama, pojedinačno.
 
 
 
Ovim rezultatima nastavljen je kontinuitet osvajanja odličja na najvećim svetskim takmičenjima, čime su zrenjaninski šotokan karatisti zadržali mesto u samom vrhu najuspešnijih klubova u našoj zemlji. Čestitajući treneru Danku Đokiću i osvajačima medalja na postignutom uspehu u Karlovim Varima, zamenik gradonačelnika podsetio je da se sa svakog značajnijeg takmičenja u zemlji i inostranstvu članovi kluba redovno vraćaju s medaljama, te da ih to svrstava među istaknute predstavnike brojne zrenjaninske porodice sportova. Grad će ih u tome podržavati i ubuduće, naglasio je posle prijema zamenik gradonačelnika Santovac.