Градоначелник одржао састанак с комуналним милицајцима: до сада подигнуто више од 200 пензија

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са сарадницима, замеником Сашом Сантовцем и помоћником Драганом Ћапином, одржао је јутрос састанак с комуналним милицајцима града Зрењанина, који су у уторак почели да подижу пензије за наше најстарије суграђане. Више од 200 пензионера јавило се до сада позивном центру Градске управе са молбом да им се пензија достави на овакав начин и они су изразили задовољство начином на који се то реализује.
 
 
 
Током разговора с градоначелником, а на основу искуства у претходна два дана, припадници комуналне милиције предочили су где долази до застоја у том послу и шта би требало урадити да се додела пензија реализује још брже. Процедура је сада таква да два комунална милицајца, по пријави пензионера кол-центру, одлазе на кућну адресу, заједно попуњавају пуномоћје које је одредила Народна банка Србије или поједине пословне банке. Затим одлазе до банке, уз своју и личну карту пензионера, из банке се још једном позива пензионер телефоном ради провере и након подизања новца, комунални милицајци га носе пензионеру. 
 
 
 
Градоначелник је обећао да ће се појачати екипе на терену и да ће, уз припаднике комуналне милиције, с њима бити и запослени у Градској управи, како би се пензије што ефикасније поделиле, а тамо где се појаве застоји, што је највише изражено у процедурама појединих банака, решаваће се у договору с њиховим представницима.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5571/Gradonacelnik_sa_komunalcima_0.jpg